جستجو
رویداد ایران > استان ها > قم > تصویب طرح ادغام‌ سازمان‌های شهرداری قم / تأیید اخذ مجوز انتشار اوراق مشارکت اسلامی

تصویب طرح ادغام‌ سازمان‌های شهرداری قم / تأیید اخذ مجوز انتشار اوراق مشارکت اسلامی

تصویب طرح ادغام‌ سازمان‌های شهرداری قم / تأیید اخذ مجوز انتشار اوراق مشارکت اسلامی
نود و هشتمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم در بر دارنده مسائل و تصمیمات مختلف و مهمی بود ادغام سازمان‌های زیرمجموعه شهرداری و بررسی لایحه اخذ مجوز انتشار۲۱ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت اسلامی به منظور پیش‌برد پروژه‌های شهری از جمله این موارد بود.
نود و هشتمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم با حضور اعضای این شورا در ساختمان شهید باکری برگزار شد.
عبدالله جلالی رییس شورای اسلامی شهر قم در ابتدای این جلسه ضمن قدردانی از حضور پرشور مردم قم در راهپیمایی روز قدس عنوان کرد: ملت ایران و به ویژه مردم قم با حضور پرشور در راهپیمایی روز قدس با دهان روزه، به جهانیان نشان ‌دادند ایران خواستار آزادی کامل مناطق اشغالی فلسطین است و تا تحقق آرمان‌های مردم مظلوم فلسطین که همان تشکیل دولت مستقل، بازگشت آوارگان به سرزمین‌های خود و بیرون راندن غاصبان است بر حمایت خود از فلسطین پا بر جا هستند.
وی در بخش بعدی سخنان خود بیان کرد: به دلیل اهمیت بالا و ضرورت رسیدگی هر چه سریع‌تر در خصوص ادغام برخی از سازمان‌های شهرداری به منظور پویاتر ساختن مجموعه ساختار شهرداری قم، باید ابعاد این مسئله در جلسات غیر علنی تشریح و بررسی شود.
حجت‌الاسلام سیدمحمد آتش‌زر نیز در ادامه این جلسه بیان کرد: تصمیم برای ادغام برخی از سازمان‌های زیر مجموعه شهرداری تصمیمی کاربردی و مهم است و با توجه به درخواست شهرداری برای بازتعریف سازمان‌های شهرداری و ادغام سازمان‌ها این موضوع باید با دقت صورت گیرد.
کاهش مجموعه مالیات‌های شهرداری با ادغام سازمان‌های شهرداری
زین العابدین قراچورلو عضو شورای اسلامی شهر قم نیز در ادامه این جلسه اظهار کرد: پویاتر‌ شدن سازمان‌های زیر مجموعه شهرداری، کاهش مجموعه مالیات‌ها و کارآمدترسازی سازمان‌های شهرداری از دستاوردهای ادغام سازمان‌های شهرداری خواهد بود.
وی افزود: اعتبار سالانه برخی از سازمان‌های شهرداری قم بسیار ناچیز است و در عمل هیچگونه دستاورد خاصی و اقدام موثری در طول سال ندارند از این رو ادغام، چابک‌سازی و اصلاح سازمان‌های موجود به عنوان یک امر مهم باید هر چه زودتر صورت گیرد.
روح الله امرالهی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر قم نیز در ادامه این جلسه با اشاره به بررسی لایحه اخذ مجوز انتشار اوراق مشارکت مالی اسلامی در این شورا اظهار کرد: برخی طرح‌های تعریف شده برای گرفتن اوراق مشارکت اسلامی از جمله طرح‌هایی است که بازگشت سرمایه ندارند بنا بر این باید طرح‌هایی برای گرفتن اوراق مشارکت اسلامی تعریف شود که ارزش افزوده داشته و در بازپرداخت مجدد این هزینه به مجموعه مدیریتی شهری کمک کند.
وی با اشاره به مشکلات ایجاد شده پیرامون اخذ اوراق مشارکت اسلامی برای ساخت بلوار پیامبر اعظم (ص) در قم گفت: طی سال‌های گذشته ۴ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت اسلامی برای ساخت بلوار پیامبر اعظم (ص) اخذ شده بود که به دلیل ناتوانی در بازپرداخت، سود و بهره این اوراق هزینه‌ای بیش از ۱۰ هزار میلیارد به مجموعه شهری قم وارد کرده است.
مجید اخوان رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم نیز در ادامه این جلسه با  بیان اینکه دولت برای کمک به شهرداری‌ها هشت هزار میلیارد تومان اوراق اسلامی تخصیص داده که شهرداری‌ها با تعریف طرح‌ها و پروژه‌ها به دنبال سهم بیشتر از این اوراق هستند گفت: ۲۱ هزار میلیارد ریال در قالب اوراق مالی مشارکت اسلامی برای اجرای طرح قطار شهری، اجرای بازآفرینی شهری با محوریت بلوار عمار یاسر، طرح‌های حمل و نقل و ترافیک، کاهش آلودگی هوا و اجرای طرح‌های تبدیل پسماند به انرژی در قم تعریف شده است.
احداث مجتمع‌های تجاری و مسکونی در حاشیه بلوار پیامبر اعظم(ص)
وی افزود: چهار هزار میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های حمل و نقل ترافیک با اولویت خرید اتوبوس، هشت هزار میلیارد ریال برای قطار شهری، پنج هزار میلیارد ریال برای اجرای پنج طرح بازآفرینی شهری با اولویت ساماندهی بلوار عمار یاسر و چهار هزار میلیارد ریال برای تبدیل پسماند به انرژی برای اخذ اوراق اسلامی در مدیریت شهری قم تعریف شده است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم اذعان کرد: در رابطه با لوایح اخذ مجوز قرارداد با موضوع مشارکت در احداث مجتمع تجاری مسکونی در عرصه بلوک‌های sw۱۷ بلوار پیامبر اعظم (ص) دلیل بررسی مجدد این لایحه در شورا، تغییر یک درصدی در سهم شهرداری و سرمایه گذار است یعنی بر اساس قرارداد جدید سهم شریک از ۶۳ درصد به ۶۴ درصد افزایش و سهم شهرداری نیز از ۳۷ به ۳۶ درصد کاهش یافته است.
اخوان عنوان کرد: بلوک sw۱۷ بیش از یک هزار متر مربع عرصه است که در مجموع اعتباری بالغ بر ۵۵۰ میلیارد ریال هزینه لازم دارد و این رقم شامل سهم آورده شهرداری و سرمایه گذار‌ها است که سهم شهرداری از طریق هزینه‌های عوارض، عرصه و صدور پروانه تأمین و هزینه ساخت آن توسط سرمایه گذار تأمین می‌شود.
وی عرصه بلوک‌های sw۲۱ بلوار پیامبر اعظم (ص) را نیز بالغ بر یک هزار و ۵۴۰ متر اعلام کرد و افزود: این مجتمع با اعتباری ۵۷۰ میلیارد ریالی و با کاربری مسکونی و تجاری در حاشیه بلوار پیامبر اعظم (ص) احداث خواهد شد که در این قرارداد سهم شهرداری ۳۷ درصد و سهم سرمایه گذاری ۶۳ درصد تعیین شده است که قرار است این طرح ظرف ۳۸ ماه به بهره برداری برسد.
حسن مالکی نژاد رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قم نیز در ادامه این جلسه بیان کرد: در رابطه با لایحه دو فوریتی اخذ مجوز کمک پنج میلیارد ریالی به سازمان‌ها و مراکز مشارکت کننده در مراسمات ملی و مذهبی ۱۴ و ۱۵ خرداد ماه، سهمیه تعیین شده قم برای شرکت در مراسم ارتحال امام(ره) ۲۲ هزار و ۳۰۰ نفر است که با اتوبوس‌های موجود در استان امکان اعزام این تعداد افراد به حرم مطهر امام راحل وجود ندارد.
وی تصریح کرد: بخاطر کمبودهای موجود باید بخشی از این اتوبوس‌ها از شهرهای دیگر تأمین و هزینه آنها به صورت نقد پرداخت شود از این رو ضرورت دارد تا دو فوریت این لایحه به رأی شورای اسلامی برسد.
عباس ذاکریان معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری قم نیز در ادامه این جلسه با اشاره به بررسی لایحه اخذ مجوز انتشار اوراق مشارکت مالی اسلامی در این شورا بیان کرد: : سال گذشته ۲ هزار میلیارد ریال برای خرید اتوبوس برای قم از محل اعتبار سازمان‌های شهرداری کشور تعریف شد که در نهایت سازمان شهرداری ها ۴۰۰ میلیارد ریال آن را تصویب کرد که چون قم همچنان در اوراق اسلامی قبلی خود بدهکار بود ۴۰۰ میلیارد ریال تعریف شده برای قم نیز در نهایت حذف شد و به سایر استان‌ها تخصیص داده شد.
وی افزود: اینکه اوراق مشارکت تعریف شده به صورت شناور است؛ هر استانی که بتواند طرح‌های بیشتری تعریف کند امکان دریافت سهم بیشتری از این اوراق را خواهد داشت که با توجه به اینکه نیمی از این اوراق توسط دولت پرداخت می‌شود می‌تواند موجب تحول در استان شود.
لوایح اخذ مجوز قرارداد با موضوع مشارکت در احداث مجتمع تجاری مسکونی در عرصه بلوک‌های sw۱۷ و sw۲۱ بلوار پیامبر اعظم (ص) از لوایحی بود که  در این جلسه توسط شورا مورد ارزیابی قرار گرفت که هر دو لایحه رأی مثبت گرفت.
لایحه اخذ مجوز انتشار۲۱ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت اسلامی به منظور اجرای طرح قطار شهری و اجرای بازآفرینی شهری (با محوریت بلوار عمار یاسر) و طرح‌های حمل و نقل و ترافیک و کاهش آلودگی هوا و اجرای طرح‌های تبدیل پسماند به انرژی نیز مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت اعضای این شورا ضمن موافقت با کلیات این لایحه بر تعیین اولویت‌ها، قرارداد و طرح توجیهی هنگام اخذ اوراق تاکید کردند.
لایحه دو فوریتی اخذ مجوز کمک پنج میلیارد ریالی به سازمان‌ها و مراکز مشارکت کننده در مراسمات ملی و مذهبی ۱۴ و ۱۵ خرداد ماه نیز از دیگر لوایحی بود که اعضای شورا ی اسلامی شهر آن را تصویب کردند.
همچنین با در خواست برخی  از اعضای شورای اسلامی شهر قم، بخشی پایانی این جلسه برای بررسی، تبیین و تشریح ابعاد ادغام سازمان‌های شهرداری به صورت غیرعلنی و بدون حضور خبرنگاران برگزار شد.


برچسب ها
نسخه اصل مطلب