مرکزی| احیای هپکوی اراک نیازمند عزم ملی
به گزارش ایرنا، هپکو بهعنوان یکی از برندهای مطرح صنعت ماشینآلات راهداری و راهسازی دنیا و ایران در سال ۱۳۵۱، با سرمایهگذاری بخش خصوصی در شهر صنعتی اراک در زمینی به وسعت ۹۰ هکتار با هدف مونتاژ ماشینآلات راهسازی تأسیس شد واحد تولیدی؛ صنعتی هپکو در اوج پیشرفت و بالندگی در سال ۱۳۸۵ به دنبال سیاستهای اصل ۴۴ با قیمتی بالغبر ۷۴۰ میلیارد ریال به بخش خصوصی واگذار شد و سرمایهگذار جدید فعالیت خود را از سال ۱۳۸۶ آغاز کرد. مشکلات این واحد تولیدی یک سال بعد از خصوصیسازی و فروش ماشینآلات تولیدی آغاز شد، اما به دلیل مراودات اقتصادی و مشکلات در واردات قطعات اولیه نمود چندانی نداشت تا اینکه از سال ۱۳۹۲ مشکلات این واحد تولید نمایان شد. در سال ۱۳۹۶ به دلیل کمبود سرمایه در گردش و نبود سفارشات کافی و همچنین ناتوانی در واردات مواد اولیه شرکت نتوانست به شرایط گذشته برگردد و به همین دلیل اردیبهشتماه سال ۹۷ این شرکت به سازمان خصوصی بازگردانده شد و در خردادماه همان سال نیز هیئتمدیره جدید از سوی سازمان خصوصی معرفی و فعالیت خود را آغاز کرد.
مشکل کارخانه هپکو بازار فروش است
نماینده ولیفقیه در استان مرکزی گفت: احیای کارخانه هپکو و رونق تولید در این شرکت نیازمند عزم ملی است. آیت ا... قربانعلی دری نجفآبادی نماینده بیان کرد: مهمترین مشکل کارخانه هپکو واگذاری این شرکت بدون در نظر گرفتن اهلیت سهامدار است که این مهم در سال ۱۳۸۶ رعایت نشد و بعدازآن در واگذاری دوم که سال ۹۶ نیز این مشکل وجود داشت. او ادامه داد: اهلیت و عمل به تعهدات ۲ اصل واگذاری واحدهای صنعتی است که در اصل ۴۴ قانون اساسی مورد تأکید قرارگرفته و سازمان خصوصیسازی در واگذاریهای استان مرکزی بهخصوص اراک به این ۲ اصل اساسی توجه نکرد. امامجمعه اراک بیان کرد: سهامدار دوم هپکو که در سال ۱۳۹۶ سکان مدیریت این واحد تولید را در اختیار گرفت نیز نتوانست به وعدههای خود عمل کند. دری نجفآبادی اظهار داشت: مهمترین مشکل کارخانه هپکو بازار فروش است که دولت میتواند با هماهنگی در بخشهای مختلف بهخصوص وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور و شهرداریهای نقاط مختلف کشور، برای همیشه این مشکل کارخانه هپکو را رفع کند.
فرآیند تولید جریان دارد هرچند بهکندی
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی گفت: فرآیند تولید هرچند با کندی در این واحد تولیدی جریان دارد، اما انتقال و واگذاری این واحد به یک سرمایهگذار با اهلیت و توانمند ازلحاظ شرایط اقتصادی در دستور کار سازمان خصوصیسازی قرارگرفته است. سعید فرخی افزود: تعیین تکلیف هپکوی اراک ازلحاظ انتخاب سرمایهگذار و همچنین بازاریابی محصولات این واحد تولیدی از برنامههای اصلی استانداری است که تاکنون نامهنگاریها و رایزنیهای بسیاری در سطح کشور انجامشده است. فرخی تأکید کرد: به دنبال شرایطی هستیم تا بتوانیم از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه اعتباراتی را برای حفظ تولید در شرکت هپکو اختصاص دهیم. معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مرکزی بیان کرد: انتقال کارخانه هپکو از بخش خصوصی به دولتی یکی از خواستههای اصلی کارگران این واحد تولیدی بود که این مهم در سال گذشته با پیگیریهای مدیریت استان محقق شد و شرایط این واحد تولیدی تا پایان سال گذشته مطلوب بود، اما اکنون تولید در این شرکت با کندی انجام میشود. فرخی اضافه کرد: اکنون سازمان خصوصیسازی به دنبال واگذاری هپکو به یک سرمایهگذار با اهلیت است و فراخوان این مهم نیز چندین بار از راههای مختلف اطلاعرسانی شده است.
قراردادها محقق نشده است
مدیرعامل هپکو اراک نیز گفت: قراردادهای این واحد تولیدی با نهادها و وزارتخانههای مختلف ازجمله مدیریت بحران و وزارت راه و شهرسازی هنوز محقق نشده است. غلامرضا صادقیان افزود: سال گذشته قراردادهای سازمان راهداری و سازمان مدیریت بحران باوجود مصوبه سه وزیر برای تولید ۲ هزار و ۴۰۰ دستگاه انواع ماشینآلات راهسازی، اجرایی نشده است. صادقیان با بیان اینکه واحدهای بزرگی مانند هپکو با قراردادهای ۵۰ دستگاه یا کمتر و بیشتر نمیتواند کار کند بلکه باید قراردادهای بزرگ در اختیار داشته باشد، گفت: مدیریت ارشد استان بهمانند همیشه پیگیر استمرار روند تولید در این شرکت است و رایزنیهایی با سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور نیز دنبال شده است.