درباره ما نسخه آزمایشی | جمعه، 20 شهریور 1405

کد: 84757 | 24 مرداد 1400 ساعت 09:16

جنبش‌های ضد واکسن در کشور خاموش شود/ هیچ واکسنی بدون عارضه نیست

یک متخصص اپیدمیولوژی با تاکید بر اینکه باید جنبش‌های ضد واکسن در کشور خاموش شود، گفت: یکی از اهداف اصلی تزریق واکسن کاهش مرگ و میر و بستری‌های بدحال ناشی از ابتلا به ویروس کرونا است، در حال حاضر انواع واکسن‌ها تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.
جنبش‌های ضد واکسن در کشور خاموش شود/ هیچ واکسنی بدون عارضه نیست


علی احمدی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه تمامی واکسن‌های وارداتی و تولیدی در کشور کاملا ایمن و مطمئن هستند، اظهار کرد: برای تولید واکسن و مجوز برای تزریق عمومی آن‌ها قوانین بسیار سختگیرانه‌ای وجود دارد و اگر تمامی مجوزها اخذ نشود، اجازه استفاده عمومی از آن واکسن صادر نمی‌شود.
این متخصص اپیدمیولوژی با تاکید بر اینکه هیچ نوع واکسنی بدون عارضه نیست، عنوان کرد: بروز برخی عوارض مانند تب، لرز، سردرد، سرگیجه و ... بعد از تزریق واکسن کاملا طبیعی است و این عوارض نشان‌دهنده واکنش طبیعی بدن به واکسن است، این علائم پس از تزریق باید گزارش شود و در صورت غیرطبیعی بودن مورد پیگیری قرار بگیرد.
وی در خصوص تزریق دز سوم واکسن کرونا در برخی کشورها، توضیح داد: هیچ کشوری برای تزریق دز سوم واکسن کرونا اقدام نکرده است، در برخی کشورها نیز این موضوع در حد حدس و گمان مطرح شده است.
احمدی افزود: در کشور ایران پوشش دز دوم واکسن زیر ۱۰ درصد است و تا زمانی که پوشش واکسیناسیون کامل نشود، نمی‌توان برای تزریق دز سوم تصمیم‌گیری کرد و این مسئله در ایران موضوعیت ندارد.
عضو هیات  علمی دانشگاه علوم پزشکی با تاکید بر اینکه باید جنبش‌های ضد واکسن در کشور خاموش شود، تاکید کرد: همچنین باید واکسیناسیون سرعت بیش‌تری بگیرد، یکی از اصلی‌ترین راه‌ها برای قطع زنجیره ویروس کرونا رعایت فاصله‌گذاری و استفاده از ماسک است.
وی اضافه کرد: یکی از اهداف اصلی تزریق واکسن کاهش مرگ و میر و بستری‌های بدحال ناشی از ابتلا به ویروس کرونا است، در حال حاضر انواع واکسن‌ها تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و نباید در موضوع واکسیسناسیون کرونا به تبلیغات و شایعات توجه کنیم.
احمدی بیان کرد: طبق تجربه شخصی افراد عموما در تزریق دز اول واکسن دچار عوارض می‌شوند و در تزریق دز دوم معمولا عارضه‌ای برای آن‌ها رخ نمی‌دهد، واکسن‌های ایرانی نیز از کیفیت بالایی برخوردار هستند و مردم باید به آن‌ها اطمینان کنند.
این متخصص اپیدمیولوژی در پایان گفت: واکسن ویروس کشته و ضعیف شده است و کسانی که واکسن کرونا را تزریق می‌کنند، باعث انتقال بیماری نمی‌شوند.


عکس خوانده نمی‌شود