درباره ما نسخه آزمایشی | چهارشنبه، 3 دی 1404

کد: 79903 | 21 تیر 1400 ساعت 19:30

نشست تخصصی کارگروه ملی زعفران برگزار شد

نشست تخصصی کارگروه ملی زعفران با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، مجری طرح ملی گیاهان دارویی، مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالایی ایران، مدیر طرح سازمان جهانی اوسک و سایر معاونین و کارشناسان ستادی و بخش خصوص به‌منظور تفویض وظایف اعضای کارگروه زعفران باتوجه‌به نزدیکی فصل برداشت این محصول استراتژیک در سالن جلسات معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد. 

نشست تخصصی کارگروه ملی زعفران برگزار شد


مشهد پایگاه خبری رویداد ایران-در این نشست رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان این موضوع که بهره‌گیری از تکنولوژی و استفاده از دستگاه‌های مکانیزه در کاشت، داشت، برداشت و نیز جداسازی کلاله زعفران از اهمیت بالایی برخوردار هستند، عنوان کرد: متوسط سطح تولید در استان 4 کیلوگرم است و باید راندمان در واحد سطح افزایش یابد. 

محمدرضا اورانی ادامه داد: به‌منظور خرید مستقیم محصول کشاورز توسط تاجران و صادرکنندگان، باید تسهیلات و مشوق‌هایی در نظر گرفته شود. 

در ادامه  حسین زینلی مجری طرح ملی گیاهان دارویی، با اشاره به چهار کمیته تشکیل شده در ذیل کارگروه ملی زعفران، گفت: به‌منظور انجام اقدامات تخصصی چهار کمیته تولید، فرآوری و بسته‌بندی، تحقیق و توسعه و بازار و تجارت ذیل کارگروه ملی زعفران تشکیل شده تا هر یک از این کمیته‌ها به‌صورت تخصصی در حوزه‌ها و وظایف سپرده شده اقدام نمایند.

مدیر توسعه بازار فیزیکی بورس کالایی ایران نیز دراین نشست با بیان اینکه زعفران ایرانی هم‌اکنون در بازار جهانی قیمت‌پذیر است، عنوان کرد: باتوجه‌به میزان تولید و سهم صادرات زعفران ایرانی در بازار جهانی، ایران باید قیمت‌گذار این محصول در جهان باشد. 

جواد فلاح گفت: به‌منظور توانمندسازی اقتصادی کشاورزان و زعفران‌کاران با همکاری برخی از بانک‌های عامل، اعطای وام به پشتوانه توثیق زعفران در حال انجام بوده تا مانع کاهش قیمت این محصول در بازار شود. 

وی  با اشاره به برگزاری نشست هماهنگی، استانداردسازی و ایجاد اتحاد میان صادرکنندگان زعفران و سازمان بورس کالا در خراسان رضوی، ابراز کرد: باتوجه‌به اتحاد ایجاد شده میان صادرکنندگان و فعالان حوزه زعفران کشور در تلاش هستیم تا با استانداردسازی و شفافیت، قیمت این محصول ارزشمند را در بازار داخلی و نیز بازارهای جهانی به جایگاه اصلی خود بازگردانیم. 

در پایان احسان مصطفوی مدیر طرح سازمان جهانی اوسک نیز ضمن بیان ساختار و مزیت‌های وجودی سازمان جهانی اوسک، آمادگی کامل این سازمان را جهت همکاری با کارگروه ملی زعفران و کمیته‌های تخصصی ذیل آن اعلام کرده و تصریح کرد: این سازمان نهایت همکاری خود را با کارگروه ملی زعفران به کار بسته و تلاش می‌کند با ایجاد هم‌افزایی میان مسئولان و فعالان حوزه زعفران کشور، طلای سرخ ایران را به جایگاه اصلی خود برساند.



عکس خوانده نمی‌شود