درباره ما نسخه آزمایشی | پنج شنبه، 19 شهریور 1405

کد: 1915 | 06 تیر 1397 ساعت 16:13

سرعت‌گیرهای صعب‌العبور

«پسرم سرطان دارد. چند وقت قبل و به تشخیص دکتر عمل جراحی انجام داد و بخیه زیادی خورد. در مسیر بازگشت از بیمارستان، وقتی خودرو از روی سرعت‌گیر سر کوچه عبور کرد آه و ناله پسرم بلند شد. سرعت‌گیر که نیست یک تپه‌ صعب‌العبوراست.
سرعت‌گیرهای صعب‌العبور


کاش همین یک‌بار بود. بعد از ترخیص برای معالجه چندباری مجبور شدیم که پسرم را دکتر ببریم اما هربار که رفتیم ماجرا همین بود. فکرمی‌کنم برای درست کردن سرعت‌گیرهای کوچه‌ها و خیابان‌های فرعی دقت نمی‌کنند.» این بخشی از گلایه‎های شهروندان مشهدی است. در این‌باره جدا از بیماران، بیشترین ناله‌ها از سرعت‌گیرها به راننده‌های آتش‌نشانی و اورژانس اختصاص دارد. بقیه راننده‌ها هم دل‌خوشی از سرعت‌گیرها ندارند. سراغشان که می‌رویم حرف اولشان استهلاک خودروهاست.
مسئولان نیز این انتقادها را می‌پذیرند و حتی مستقیم به این موضوع اشاره داشته‌اند که سرعت‌گیرهای نصب شده بی‌ایراد نیست، اما می‌گویند تا فرهنگ‌سازی نشود، چاره‌ای جز نصب سرعت‌گیر نداریم.
به گزینه‌های جایگزین فکر می‌کنیم
رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر مشهد، می‌گوید: سرعت‌گیرها و علامت‌های استفاده شده باید استانداردهای لازم را داشته باشد.
محمدهادی مهدی‌نیا اضافه می‌کند: تجربه سایر کشورها نشان می‎دهد که نوع سرعت‌گیرها بسته به میزان سرعت مجاز در خیابان‌ها متفاوت است. نکته دیگر آن است که این کشورها از روش‌های دیگری برای کنترل سرعت استفاده می‌کنند. بنابراین باید به گزینه‌های جایگزین سرعت‌گیرها که مزایای بیشتری دارند، فکر کرد.
بهترین شیوه نیست، اما ناگزیریم!
معاون فنی سازمان ترافیک شهرداری مشهد، به عنوان متولی جانمایی سرعت‌گیرها، یکی از مشکلات و ناهنجاری‌های ترافیک شهر را پدیده «سرعت» بیان می‌کند و معتقد است تا زمانی که قوانین راهنمایی و رانندگی نهادینه نشود، استفاده از سرعت‌گیرها اجتناب ناپذیر است.
میثم ضیایی به آیین‌نامه «آرام‌سازی ترافیک» اشاره و بیان می کند: در این آیین‌نامه تنها روش آرام‌سازی ترافیک، استفاده از «سرعت‌گیر» نیست، اما حقیقت این است که در یک دهه گذشته، از برخی شیوه‌های آرام‌سازی مانند ایجاد قوس و اصلاح هندسی استفاده کرده‌ایم با این حال نتیجه مطلوب
نگرفتیم.
او ادامه می‌دهد: نصب سرعت‌گیرها شیوه مطلوبی نیست و ممکن است با مضراتی مانند افزایش استهلاک خودروها و ایجاد ناراحتی برای بیماران همراه باشد، اما باید گفت متأسفانه کاراترین و مؤثرترین شیوه بوده است! ماهم استهلاک خودروها و ناراحتی بیماران در اثر عبور از این بلندی‌ها را درک می‌کنیم و به عنوان یک شهروند این موارد را از نزدیک لمس
کرده‌ایم.
تقاضای ١٠ برابری ایجاد سرعت‌گیر
ضیایی تصریح می‌کند: با این حال در مقابل ثبت یک مورد نارضایتی از وجود برخی سرعت‌گیرها، ١٠ مورد تقاضای ایجاد سرعت‌گیرهای جدید در سیستم ثبت می‌شود و این بیانگر این نکته است که موافقان «سرعت‌گیر»ها بیشتر هستند.بر اساس اظهارات این مسئول، «سرعت‌گیر»ها حتی اگر در مواردی به بروز تصادف منجر شده‌اند، باز هم مؤثر بوده‌اند چون از وقوع حادثه‌ای ناگوارتر پیشگیری کرده‌اند.
معاون فنی سازمان ترافیک شهرداری مشهد با ارائه مصداقی مطرح می‌کند: برای نمونه چندی پیش سرعت‌کاه یکی از خیابان‌های مشهد موجب انحراف خودرو و برخورد با ستون برق شد. راننده مدعی بود مقصر این حادثه، «سرعت‌کاه» بوده است، اما کارشناس دادگستری با بررسی و تخمین سرعت خودرو بیان کرد که راننده با سرعت ١٣٠ کیلومتر بر ساعت حرکت ‌کرده، در حالی که سرعت مجاز آن خیابان ٧٠ کیلومتر بر ساعت بود. بنابراین اگر این خودرو به واسطه وجود سرعت‌کاه متوقف نمی‌شد، کمی جلوتر ممکن بود با عابر پیاده برخورد ‌کند و حادثه‌ای فوتی اتفاق
بیفتد. معاون فنی سازمان ترافیک شهرداری مشهد در ادامه نگاهی به مزایای نصب سرعت‌گیرها دارد و می‌گوید: با جانمایی این سرعت‌گیرها آمار تصادفات جرحی و فوتی مشهد در ١٠ سال گذشته روند کاهشی داشته است. نکته دیگر آمار فوتی‌های مشهد است. اکنون سالانه ٢۶٠ نفر در مشهد بر اثر تصادفات فوت می‌کنند که در این راستا اگر سرعت مجاز توسط رانندگان مشهدی رعایت شود بدون شک آمار فوتی‌ها کاهش چشم‌گیری خواهد داشت. 



عکس خوانده نمی‌شود