درباره ما نسخه آزمایشی | پنج شنبه، 19 شهریور 1405

کد: 158107 | 08 شهریور 1401 ساعت 00:50

بهره برداری خط لوله گاز زاهدان_دو راهی دشتک_زابل

همزمان با هفته دولت و با حضور ویدئو کنفرانسی وزیر نفت ، خط لوله ۳۶ اینچ انتقال گاز زاهدان- دوراهی دشتک- زابل به طول ۱۱۰ کیلومتر با اعتبار ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان و با تلاش قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) به بهره‌برداری رسید.
بهره برداری خط لوله گاز زاهدان_دو راهی دشتک_زابل


به گزارش رویدادایران رحیمی نائب رییس هیات مدیره شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اعتبار این طرح را ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: این خط به عنوان منبع تغذیه اصلی گاز شهری منطقه محسوب می شود . 
رحیمی افزود: مسیر گازرسانی به شهرستان زابل از شهر زاهدان شروع شده و در قالب دو گستره مجزا گاز را به زابل می رساند.

صمد رحیمی، نائب رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در آئین بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی طرح‌های گازرسانی هفته دولت  که با حضور وزیر نفت و از طریق ویدیوکنفرانس در محل افتتاح این پروژه در ایستگاه سی.جی.اس زابل برگزار شد، با بیان اینکه این شرکت مصمم است امکانات و تسهیلات گاز طبیعی را در سطح استان سیستان و بلوچستان توزیع کند، اظهار کرد: با دسترسی مردم و صنایع استان به انرژی پاک، زمینه شکوفایی استعدادهای سرشار در این جغرافیای پهناور فراهم می شود.

وی ادامه داد: در این راستا یکی از شهرهایی که در اولویت کاری شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران قرار گرفته زابل است که از نظر راهبردی از مناطق مهم و بزرگ استان به شمار می آید و تعداد زیادی روستا در اطراف آن واقع شده‌اند که اکنون با گازرسانی به زابل، امکان گازرسانی به این روستاها نیز فراهم شده است.

رحیمی درباره پروژه خط انتقال گاز "زاهدان - دوراهی دشتک – زابل" توضیح داد: مسیر گازرسانی به شهرستان زابل از شهر زاهدان شروع شده و در قالب دو گستره مجزا گاز را به زابل می رساند؛ گستره نخست (زاهدان - دوراهی دشتک) به طول  109 کیلومتر و قطر 36 اینچ اجرا شده است که در طول مسیر نیروگاه در دست احداث زاهدان، کارخانه سیمان زابل و شهرهای واقع در مسیر را از نعمت گاز بهره مند می کند.

نائب رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران ادامه داد: با پایان یافتن گستره اول در منطقه دوراهی دشتک، گستره دوم(دوراهی دشتک - زابل)  به قطر 24 اینچ و طول 110 کیلومتر واقع شده است که در مسیر خود شهر صنعتی رامشار را تغذیه و در نهایت به شهر زابل می رسد که از تراکم جمعیتی بالایی برخوردار است.

وی تصریح کرد: گستره‌های اول و دوم پروژه خط انتقال گاز "زاهدان - دوراهی دشتک - زابل" توسط دو پیمانکار مجزا و در قالب دو قرارداد اجرا شده است که این تمهید، سبب تسریع در روند اجرا و بهره‌گیری بیشتر از ظرفیت پیمانکاران توانمند داخلی شده است.

وی با بیان اینکه هدف اصلی این طرحهای علاوه بر گازرسانی به شهرها و استفاده عموم مردم، توسعه صنعت در این منطقه است، افزود: گستره اول ، زاهدان - دوراهی دشتک به طول  109 کیلومتر و قطر 36 اینچ اجرا شده است که در طول مسیر نیروگاه در دست احداث زاهدان، کارخانه سیمان زابل و شهرهای واقع در مسیر را از نعمت گاز بهره مند می کند.
نائب رئیس هیئت مدیره شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران ادامه داد: با پایان یافتن گستره اول در منطقه دوراهی دشتک، گستره دوم ، دوراهی دشتک - زابل  به قطر 24 اینچ و طول 110 کیلومتر واقع شده است که در مسیر خود شهر صنعتی رامشار را تغذیه و در نهایت به شهر زابل می رسد که از تراکم جمعیتی بالایی برخوردار است.
وی تاکید کرد: این دو گستره‌ توسط دو پیمانکار مجزا و در قالب دو قرارداد اجرا شده است که این تمهید، سبب تسریع در روند اجرا و بهره‌گیری بیشتر از ظرفیت پیمانکاران توانمند داخلی شده است.
وی افزود : طرح ایرانشهر _ پالیزان _ خاش و میرجاوه در استان سیستان و بلوچستان هم در چند ماه آینده به بهره برداری می رسد .
رحیمی با بیان اینکه علاوه بر طرح های در دست اجرا، 500 کیلومتر خطوط لوله گاز دیگر نیز برای تکمیل گازرسانی به شهرهای باقیمانده این استان برنامه‌ریزی شده است، تاکید کرد: با ساخت این خطوط همه شهرهای این استان از نعمت گاز بهره‌مند می‌شوند
علی پوری مجری طرح خط لوله سراسری به استان نیز گفت: خط لوله گاز زاهدان دو راهی دشتک زابل بطول ۲۱۹ کیلومتر انجام و امروز به بهره برداری رسید .
وی اضافه کرد: در حال حاضر بخش عمده ای از خطوط اصلی زابل به اتمام رسیده است .
میرشکاری مدیر عامل شرکت گاز استان نیز گفت: در شمال سیستان و بلوچستان در مناطق ادیمی، دوست محمد، محمد اباد و زهک  کار شبکه گاز رسانی در داخل شهرها به ۹۶ درصد رسیده است 
وی با بیان اینکه در این طرح روستاهای بالای ۲۰ خانوار نیز تحت پوشش گازرسانی قرار می‌گیرند ادامه داد: این طرح در شهر زابل نیز با اجرای ۲۰۰ کیلومتر و همچنین انجام ۶۰ کیلومتر باقی مانده امسال به بهره برداری می رسد.


عکس خوانده نمی‌شود