درباره ما نسخه آزمایشی | سه شنبه، 9 دی 1404

کد: 104180 | 05 دی 1400 ساعت 07:21

‌بحران آب در فلات مرکزی ایران| روایتی از خشکسالی ۲۰ ساله در ‌سیستان و بلوچستان

نزدیک دو دهه است که استان به دلیل بارندگی‌های کم از خط قرمز خشکسالی هم عبور کرده و مردم شهرهای بزرگ استان نیز فاقد آب آشامیدنی سالم هستند چه برسد روستاها.

‌بحران آب در فلات مرکزی ایران| روایتی از خشکسالی ۲۰ ساله در ‌سیستان و بلوچستان


به گزارش خبرگزاری تسنیم از سواحل مکران، اگر به نقشه کارخانه‌های فولاد کشور نگاهی بیندازیم عمدتاً در مرکز کشور واقع شده‌اند؛ جایی که حالا به کم‌آبی خورده و عواقبش گریبان‌گیر مردم شده؛ جالب است که همین شرکت‌های فولادی در نقشه‌ها و مطالعات قدیمی باید در کنار دریا و سواحل مکران مستقر می‌شدند اما به خاطر سوءمدیریت‌های این امر محقق نشده است.

شرکت‌های فولادسازی حالا مجبور شدند انتقال آب از خلیج فارس را اجرایی کنند؛ کاری که اگر همان چهل سال پیش در کنار دریا می‌آمدند مجبور نبودند اجرا کنند.



مجتمع‌های فولاد و پتروشیمی مکران حالا درحال استقرار در کنار آب‌های عمان هستند و شرکت‌های فولادسازی بزرگ هم طی کنسرسیومی متعهد شدند بخشی از فولادسازی‌های توسعه‌ای خود را در مکران مستقر کنند، جبران یک کم‌کاری تاریخی که اگر همان چهل سال پیش می‌شد امروز نه مرکز کشور دچار بی‌آبی بود و نه بلوچستان پایین‌ترین شاخص‌های آبرسانی را داشت.



عکس خوانده نمی‌شود