hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > اخبار ویژه > سیستان و بلوچستان| ترال پرحاشیه

سیستان و بلوچستان| ترال پرحاشیه

صید «ترال» نوعی روش ماهیگیری است که در آن به‌وسیله کشیدن تور در آب توسط یک یا چند شناور، ماهیگیری می‌کنند؛ ترال در حالی این روزها از سوی مسئولان شیلات به‌عنوان روشی برای افزایش بهره‌وری معرفی می‌شود که همچنان موجب بروز مشکلات فراوان برای صیادان و محیط‌زیست منطقه شده است.

صیادان چابهار و کنارک به جهت اهمیت بندرهایشان در تأمین عمده نیاز صید و صیادی ایران، همیشه به صید ترال با نگاهی بدبینانه نگریستند البته با پیشینه‌ای که از ترال سراغ داشتند حق هم دارند که بدبین باشند.

ترالرها دریا را جارو می‌کردند

رئیس هیئت مدیر اتحادیه صیادی‌های چابهار و کنارک می‌گوید: تا دو سال قبل، ترال‌ها و صید ترال بلای جان صیادان چابهار و کنارک بودند، حدود ۶۰ فروند ترالر به آب‌های عمان می‌آمدند و با تورهای کف روب خود هرچه بودونبود جارو می‌کردند.

ناخدا افشار می‌افزاید: بعدها با شکایت صیادان و ورود دادستانی کنارک جلوی این ترالرها گرفته شد و نوع، زمان و مکان صید آن‌ها تغییر کرد و تعداد آن‌ها از ۶۰ فروند به ۱۶ فروند کاهش یافت.

وی تصریح می‌کند: این ۱۶ فروند ترالری که هم‌اکنون در آب‌های عمان به صید می‌پردازند با شرایط و محدودیت‌های خاصی صید می‌کنند و شیلات به صیادان قول داده درصورتی‌که از محدودیت‌ها عبور کنند با آن‌ها برخورد کند.

صید مشروط ترال افزایش بهره‌وری از دریاست

مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان در این زمینه می‌گوید: صید عمده ترالرها «فانوس ماهیان» هستند که درصورتی‌که در آب‌های ۱۰ مایلی صید نشوند یک‌ساله بعد خود می‌میرند؛ علاوه بر آن صید ترال با رعایت شرایطی که ذکر کردم برای ما به‌نوعی افزایش بهره‌وری از دریاست چراکه صیادان ما هم‌اکنون از ۱۰ درصد ذخایر دریا استفاده و بقیه بلااستفاده است.

هدایت اله میرمرادزهی خاطرنشان می‌کند: استفاده از کشتی‌های ترال و کشتی‌های بزرگ صید صنعتی موجب می‌شود از همه ذخایر دریاچه مأکول و چه غیر مأکول برداشت کنیم چراکه درصورتی‌که ما برداشت نکنیم این ماهی‌ها به‌جای دیگر می‌روند و مورداستفاده صیادان دیگر کشورهای حاشیه اقیانوس هند قرار می‌گیرند.

مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان با اشاره به ارزآوری صید ترال می‌گوید: صید هدف کشتی‌های ترال ماهی‌های غیرماکول است که ما همه آن‌ها را به کشورهای شرق و جنوب شرق آسیا صادر می‌کنیم.

وی اضافه می‌کند: سالانه بیش از ۲۵۰ هزار تن ماهی توسط صیادان چابهار و کنارک صید می‌شود که حدود ۱۵ هزار تن آن مربوط به ترالرهاست و این میزان صید به کشورهای شرق و جنوب شرق آسیا شامل ویتنام، سریلانکا، تایلند و چین صادر می‌شود که سالانه ۱۵۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور دارد.

صیادان محلی ۱۶ سال در انتظار گرفتن مجوز صید

اما اعطای مجوز مشروط به ترالرها موجب ناراحتی صیادانی شده که می‌گویند: ۱۶ سال است در انتظار مجوز صید برای قایق‌های صیادی خود هستند.

یکی از این صیادان می‌گوید: حدود ۴ هزار قایق صیادی در شهرستان‌های ساحلی چابهار و کنارک ۱۶ سال است که در انتظار مجوز صید قانونی از شیلات هستند و علی‌رغم درخواست‌های مکرر تاکنون مجوزی برای آن‌ها صادر نشده است.

در حالی مجوز صید برای ترالرها صادر می‌شود که ۸ هزار نفر از صیادان محلی با ۴ هزار قایق باید سال‌ها در انتظار مجوز صید بیکار باشند و یا غیرقانونی به صید بروندخالد هوت می‎‌افزاید: در حالی مجوز صید برای ترالرها صادر می‌شود که ۸ هزار نفر از صیادان محلی با ۴ هزار قایق باید سال‌ها در انتظار مجوز صید بیکار باشند و یا غیرقانونی به صید بروند.

محیط‌زیست: با هر نوع صید ترال مخالفیم

باوجود همه شرط‌ها برای صید ترال اما همچنان از سوی محیط‌زیست با این نوع روش صید هرچند با تورمیانی مخالف می‌شود.

مدیر حفاظت محیط‌زیست چابهار می‌گوید: گفته‌شده که تورهای ترالر اصلاح‌شده و به تورمیانی تغییریافته؛ ما به شیلات اعلام کردیم که اطلاعات لازم را در اختیار ما بگذارد تا مجوزها را بررسی کنیم که هنوز این اطلاعات را به ما ندادند.

اشرفعلی حسینی می‌افزاید: بااین‌وجود ما همچنان با نوع روش صید ترال مخالفیم، کشتی‌های ترال در کل دنیا منسوخ‌شده‌اند؛ ضمن این‌که هرچند اعلام‌شده که کشتی‌های ترال با تورهای میانی به صید می‌پردازند ولی بنا به اطلاعات ما تمامی ترالرهایی که هستند تور کف‌روب دارند.

حضور ترال‌ها علاوه بر ناامنی در جامعه صیادی موجب اقدامات متقابل از سوی صیادان محلی هم می‌شود. وی تصریح می‌کند: حضور ترال‌ها علاوه بر ناامنی در جامعه صیادی موجب اقدامات متقابل از سوی صیادان محلی هم می‌شود یعنی آن‌ها هم به‌تلافی حضور ترال‌ها از تورهای محاصره‌ای برای صید ماهیان استفاده می‌کنند و با به‌دام انداختن هرچه هست و نیست به‌شدت اکوسیستم دریایی را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

مدیر حفاظت از محیط‌زیست چابهار با تأکید بر منسوخ شدن صید ترال، خاطرنشان می‌کند: کشتی‌های ترال صید دورریز زیاد دارند و پس از کشیدن تورها کشتار آبزیان و موجودات ریز و کوچک آنان را دوباره به دریا می‌ریزند و هیچ توجهی به حفظ محیط‌زیست، اکوسیستم دریایی و سایر آبزیان فاقد ارزش غذایی در دریا ندارند.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد