hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > خراسان شمالی| سیب‌زمینی بدون خریدار

خراسان شمالی| سیب‌زمینی بدون خریدار

حکایت مشکلات سیب‌زمینی‌کاران در اقصا نقاط کشور حکایت جدیدی نیست. شغلی که به‌رغم مشکلات و سختی‌هایش درآمد انچنانی ندارد و ماحصل تلاش کشاورزان بی هدر به باد می‌رود.


سیب‌زمینی‌کاران خراسان شمالی در حالی مشغول جمع‌آوری محصول خود هستند که هفت هزار تن محصول تولیدی آن‌ها خریدار ندارد.

یک کشاورز دراین‌باره گفت: تولید سیب‌زمینی امسال نه‌تنها سود نداشت بلکه مقدار زیادی هم برای هزینه‌ها از جیب خود پرداخت کرده‌ایم. امید اکبری افزود: از مرحله خرید بذر، کاشت و داشت هزینه‌های زیادی برای تولید صرف کردم اما تمام درآمدهای محصول صرف برداشت‌شده است.

او تصریح کرد: روزانه 15 نفر کارگر برای برداشت محصول سیب‌زمینی به کار گرفته‌ام که هر فرد به‌طور میانگین روزانه 350 هزار ریال دستمزد دریافت می‌کند، هزینه‌های جابه‌جایی بار و خرید جعبه‌ها هم که اضافه می‌شود چیزی دست ما را نمی‌گیرد. این کشاورز خاطرنشان کرد: پولی که برای فروش سیب‌زمینی نصیب من می‌شود، روزانه سه میلیون ریال است که همه صرف برداشت محصول می‌شود. اکبری با بیان اینکه سیب‌زمینی‌کاران تمایلی برای برداشت محصول خود نداشتند گفت: قیمت پایین، ما را در برداشت سیب‌زمینی مردد کرده بود اما چاره‌ای جز این کار ندیدیم.

کاهش سطح کشت سیب‌زمینی در استان

مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز دراین‌باره گفت: سهم ابلاغی سطح کشت سیب‌زمینی استان امسال یک هزار و 30 هکتار بود اما کمتر از این میزان کشت شد به‌طوری‌که سطح زیر کشت سیب‌زمینی در این استان 850 هکتار است. محمد نقی کاظمیان اظهار داشت: امسال 250 هکتار کشتزار استان زیر کشت سیب‌زمینی تابستانه رفته است و مابقی مربوط به سیب‌زمینی پاییزه است.

او گفت: عرضه و تقاضا تعیین‌کننده قیمت سیب‌زمینی در بازار است و معمولا سیب‌زمینی تابستانه در این منطقه، زمانی برداشت می‌شود که این محصول از سایر استان‌ها همچون گرگان، وارد بازار می‌شود ازاین‌رو با افزایش عرضه قیمت‌ها کاهش می‌یابد.

کاظمیان با اشاره به اینکه بیشترین تولید سیب‌زمینی استان در فاروج است افزود: 70 درصد این محصول در شیروان و فاروج به‌عنوان بذری و خوراکی کشت و در پاییز برداشت می‌شود.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهار داشت: میانگین برداشت سیب‌زمینی در خراسان شمالی 30 تن در هکتار است.

باید بهره‌وری ارتقا یابد

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز درباره گلایه سیب‌زمینی‌کاران از قیمت پایین خرید این محصول گفت: رویکرد ما افزایش بهره‌وری و میزان تولید در واحد سطح است. محمدجواد تشکری اظهار داشت: اکنون متوسط میزان تولید در واحد سطح 30 تا 35 تن است که این میزان تولید برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد اما اگر این میزان به 50 تن برسد، سود بیشتری حاصل می‌شود. او افزود: سیب‌زمینی به‌عنوان ماده غذایی پرمصرف در جامعه است و رویکرد ما توجه به شرایط مصرف‌کننده است ازاین‌رو به‌جای افزایش قیمت تلاش داریم تا میزان بهره‌وری ارتقا یابد و از این طریق سود اقتصادی کشاورز بالا رود.

پیگیری برای انجام صادرات

مدیر تنظیم بازار محصولات و نهاده‌های سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز نبود صادرات را از علت‌های مهم در پایین بودن قیمت سیب‌زمینی در بازار دانست و گفت: البته قیمت آن‌قدر پایین نبوده که سبب ایجاد مشکل خاص برای کشاورزان شود. حضرتقلی حیدری اظهار داشت: امسال میزان تولید سیب‌زمینی در استان، بیش از نیاز مصرف نبوده است با وجود این، قیمت‌ها بسیار پایین است و علت آن، تزریق سیب‌زمینی تولیدی سایر استان‌ها به بازار است. او درباره حمایت از کشاورزان با خرید تضمینی محصولات افزود: برای خرید تضمینی سیب‌زمینی از کشاورزان، تصمیمی گرفته نشده است و شاید این اقدام انجام نشود اما برای انجام صادرات و عرضه این محصول در سایر استان‌ها پیگیری‌هایی انجام‌شده است.

حیدری تصریح کرد: در نشست‌هایی با مدیرکل دفتر امور اقتصادی استانداری، سازمان صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و اتاق بازرگانی برگزار شد، زوایای مختلف مشکلات و اتخاذ راه‌حل برای حل آن در زمینه صادرات سیب‌زمینی و سایر محصولات بررسی شد.

او افزود: مکاتباتی با مسئولان مرتبط با بازار محصولات کشاورزی استان‌های مختلف انجام‌شده تا سیب‌زمینی این استان به بازار سایر استان‌ها تزریق شود و از این طریق قیمت‌ها و وضعیت بازار بهبود یابد.

مدیر تنظیم بازار محصولات و نهاده‌های سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهار داشت: آمادگی برای صادرات و ارسال محصولات کشاورزی استان به مناطق مختلف داخل و خارج کشور وجود دارد و امید است زمینه‌ها برای این کار فراهم شود.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد