hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > لرستان| عوارض خودروی سواری 15 هزار تومان!

لرستان| عوارض خودروی سواری 15 هزار تومان!

آزادراه خرم‌آباد- پل زال به‌عنوان گلوگاه شاهراه ترانزیتی شمال به جنوب کشور در حدفاصل شهر خرم‌آباد - اندیمشک با مشارکت بخش خصوصی سال 89 افتتاح شد و طبق قرارداد، عوارض دریافتی از خودروها در این آزادراه طی ۱۸ سال پس از بهره‌برداری به بخش خصوصی تعلق می‎گیرد.


از این آزادراه به لحاظ نرخ عوارض دریافتی خودروها به‌عنوان گران‌ترین آزادراه کشور یاد می‌شود و ۲۲ اردیبهشت‌ماه نیز عوارض آن در سال جاری افزایش پیدا کرد.

عوارض دریافتی از خودروهای سواری از ۱۲ به ۱۵ هزار تومان، وانت از ۲۵ به ۳۰ هزار تومان، خاور از ۲۸ به ۳۰ هزار تومان، اتوبوس دو محور از ۳۲ به ۳۵ هزار تومان، تریلی از ۵۰ به ۵۵ هزار تومان، مینی‌بوس از ۲۵ به ۳۰ هزار تومان و کامیون سه محور از ۳۸ به ۴۵ هزار تومان افزایش‌یافته است. همچنین نرخ عوارض تانکر نیز تا پیش از ابلاغیه جدید مشابه نرخ تریلی بود که به‌تازگی ۶۰ هزار تومان اعلام‌شده است.

در روزهای اخیر و با این افزایش عوارض خیلی از رانندگان و مسافران این محور اعتراض کرده و حتی رانندگان چند روز به نشانه اعتراض کار نکردند اما افزایش کمتر نشد و همچنان خرم‌زال گران‌ترین آزادراه کشور است.

با افزایش عوارض خیلی‌ها از این محور استفاده نمی‌کنند

مصطفی ملکی صادقی، معاون اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای لرستان‌ دراین‌باره گفت:‌ افزایش عوارض در آزادراه خرم‌آباد- پل زال باعث بیشتر شدن تردد به سمت محور قدیم خرم‌آباد- پل‌دختر- پل زال می‌شود که بدون شک این موضوع کاهش ایمنی و افزایش تلفات جاده‌ای را در پی خواهد داشت. ملکی صادقی یادآور شد: با توجه به قرابت فرهنگی که بین استان ما و شهرستان اندیمشک وجود دارد، تردد در این آزادراه زیاد است و مطمئناً خیلی‌ها توانایی پرداخت این عوارض را ندارند.

دراین‌باره علی علیخانی، مدیرکل راه و شهرسازی لرستان گفت: افزایش قیمت عوارض، سالیانه اتفاق می‌افتد و این رقم افزایشی در آزادراه خرم‌آباد- پل زال پس از ۱٨ انجام‌شده، درحالی‌که سالیانه باید این افزایش صورت گیرد.

وی ادامه داد: این میزان افزایش عوارض برای ارتقای ایمنی و نگهداری آزادراه هزینه می‌شود و این افزایش قیمت کارشناسی بوده و در معاونت توسعه وزارت راه چکش‌کاری شده است.

علیخانی بیان کرد: با انتقاد از افزایش عوارض توجیه فنی کل آزادراه زیر سؤال می‌رود درحالی‌که ۲۵ درصد محور تبدیل به تونل شده، پیچ‌های خطرناک حذف شدند و برخوردهای رخ‌به‌رخ از بین رفته و باید مردم را تشویق کنیم تا از این مزیت بهره‌مند شوند.

آزادراه خرم‌زال مشکلات زیادی دارد

همچنین احمد مرادپور، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان گفت: آمار دقیقی از تردد در محور قدیم خرم‌آباد- پل‌دختر و آزادراه خرم‌زال نداریم، اینکه آزادراه در امر توسعه کشور تأثیر دارد برکسی پوشیده نیست و چنانچه استانداردهای لازم در آن رعایت شده باشد، قطعاً تلفات کمتر می‌شود.

وی بابیان اینکه وقتی عوارض افزایش یابد تقاضا کاهش پیدا می‌کند، افزود: اینکه گفته می‌شود ۲۵ تا ۳۰ درصد عوارض دریافتی آزادراه هزینه ایمنی آن می‌شود جای سؤال دارد چون این آزادراه تازه راه‌اندازی شده، چرا باید این‌قدر هزینه صرف ایمنی آن شود؟

مرادپور افزود: باید پلیس‌راه، راهداری و نماینده آزادراه فهرستی از تمام نواقص آن را تهیه کنند تا در کمیته فنی بررسی شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان تأکید کرد: آزادراه خرم‌آباد- پل‌زال مشکلات زیادی داشته و مجتمع‌های بین‌راهی ندارد، تونل‌های آن مشکل تهویه و روشنایی دارند و هر ازچند گاهی شاهد ریزش کوه در کنار آن هستیم و این امر منجر به انسداد مسیر می‌شود.

وی بیان کرد: باید در مسیر آزادراه زمینی برای پایگاه امداد هلال‌احمر و محلی برای فرود هلیکوپتر برای امدادرسانی به مصدومین جاده در نظر گرفته شود.

وی تأکید کرد: باید برای عوارض خودروها در آزادراه تخفیفی لحاظ شود و نباید به خاطر بازگشتِ پول این پروژه، جان مردم به خطر بیفتد.

افزایش قیمت عوارض کارشناسی شده

دستمال‌چی، نماینده آزادراه خرم‌آباد- پل زال نیز دراین‌باره گفت: این آزادراه پروژه‌ای ملی است که با سرمایه‌گذاری 50 درصدی بخش خصوصی به انجام رسیده و مطابق قرارداد افزایش نرخ عوارض را هرساله داریم و آخرین نرخ افزایش عوارض اول شهریور 95 بوده یعنی بیش از 20 ماه است که افزایش نرخی نداشته‌ایم.

وی بابیان اینکه افزایش نرخ عوارض پروسه‌ای طولانی‌مدت است، ادامه داد: در حال حاضر 30 درصد از محل عوارض هزینه نگهداری، بهسازی و ارتقای ایمنی این پروژه می‌شود. وی افزود: افزایش قیمت عوارض کارشناسی شده بوده و در وزارت راه چکش‌کاری شده است.

افزایش تعداد سال دریافت عوارض به‌جای گران‌ کردن بیش‌ازحد

نایب‌رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، افزایش تعداد سال بهره‌برداری از آزادراه خرم‌زال را به‌جای گران‌ کردن بیش‌ازحد

مجید کیان‌پور درباره افزایش عوارض آزادراه خرم‌زال به ایسنا گفت: زمانی که این آزادراه ساخته‌شده قراردادی بین سرمایه‌گذار و دولت برای برگشت سرمایه منعقدشده است.

وی ادامه داد: جزئیات قرارداد را نمی‌دانم اما برای برگشت سرمایه و نگهداری آزادراه افزایش عوارض انجام‌شده است.

کیان‌پور تأکید کرد: باید از اول قرارداد به‌گونه‌ای منعقد می‌شد که سطح درآمد مردم استان را در نظر می‌گرفتند البته نباید از هزینه نگهداری آزادراه هم به‌سادگی بگذریم.

نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس تأکید کرد: اگر امکان داشت به‌جای اینکه عوارض را زیاد کرد، تعداد سال بهره‌برداری را بیشتر می‌کردند، در این صورت مردم کمتر اذیت می‌شدند. وی بابیان اینکه توسعه هزینه دارد، اضافه کرد: برای توسعه به کمک بخش خصوصی نیاز داریم و باید برای آن جذبه ایجاد کنیم.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد