hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > خراسان شمالی| ماجرای حمل مواد معدنی با چهارپایان

خراسان شمالی| ماجرای حمل مواد معدنی با چهارپایان

منطقه ساری گل با وسعتی معادل ۲۸ هزار هکتار در فاصله هشت کیلومتری شرق اسفراین و ۹۰ کیلومتری مرکز استان خراسان شمالی قرارگرفته که با توجه به ناهمواری و منابع آب نسبتا فراوان، به‌ویژه ازنظر زیست پرندگان، تنوع جانوری قابل‌توجهی دارد ویکی از بهترین زیستگاه‌های پلنگ در کشور است.

 به گزارش ایسنا، در منطقه حفاظت‌شده ساری گل شهرستان اسفراین، یک معدن بزرگ با ماده معدنی سرب و روی وجود دارد که ماده معدنی‌اش از چند سال گذشته تاکنون توسط افراد مختلف با مقادیر کم برداشت‌شده و سپس با کوله‌پشتی و الاغ از آن محل جابه‌جا می‌شود.

حمل مواد معدنی با چهارپایان

معاون صنعتی و معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی با اشاره به وجود معدنی در منطقه حفاظت‌شده ساری گل در شهرستان اسفراین گفت: ماده معدنی موجود در این معدن سرب و روی است اما ازآنجایی‌که در منطقه حفاظت‌شده واقع‌شده است نمی‌توان آن را به اشخاص واگذار کرد.

علی‌اصغر رضازاده افزود: همین امر سبب شده تا اشخاص به‌صورت غیرمجاز برداشت ماده معدنی را داشته باشند و مواد معدنی را با چهارپایانی مانند الاغ و کوله‌پشتی حمل کنند.

او ادامه داد: مواد معدنی برداشت‌شده به روستاهای نزدیک این معدن (پرکانلو و برسطو) دپو می‌شود و زمانی که مقدار آن به‌اندازه یک کامیون می‌رسد به کارخانه‌ای در زنجان حمل می‌شود. در حقیقت افرادی هستند که افراد بومی منطقه را به کار می‌گیرند و مبالغ ناچیزی را برای برداشت این مواد معدنی به آن‌ها پرداخت می‌کنند. او در پاسخ به این سؤال که چرا جلوی برداشت غیرمجاز از این معدن از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گرفته نشده است؟ تصریح کرد: حفظ این معدن بر عهده محیط‌زیست است و این اداره کل تمام امکانات ازجمله محیط بان و … را در اختیار دارد و باید از برداشت‌های غیرمجاز این معدن جلوگیری کند.

این مقام مسئول تأکید کرد: از سوی دیگر این سازمان با اداره کل محیط‌زیست بارها مکاتبه کرده تا این منطقه را از منطقه حفاظت‌شده آزاد کند تا بتواند آن را در قالب مزایده به شخص حقیقی و یا حقوقی واگذار کند که در این صورت بتوان از برداشت‌های غیرمجاز آن جلوگیری کرد.

او خاطرنشان کرد: هم‌اکنون دست در این معدن زیادتر شده و افراد بیشتری برای برداشت غیرمجاز این ماده معدنی در این منطقه حضور پیدا کرده‌اند.

هر فرد حدود سه کیلوگرم از این مواد معدنی را برداشت می‌کند

علی‌اصغر مطهری، مدیرکل محیط‌زیست خراسان شمالی هم در این زمینه گفت: طبق ماده ۱۹ قانون معادن، سازمان صنعت، معدن و تجارت باید علیه هرگونه برداشت غیرمجاز ماده معدنی در معادن در هر منطقه‌ای اعلام‌جرم کند. او افزود: هم‌اکنون تعدادی از افراد در منطقه حضور پیدا کرده‌اند و با دادن پول به افراد محلی و روستایی آن‌ها را راغب به برداشت غیرمجاز این ماده معدنی می‌کنند. مطهری ادامه داد: در همین راستا این اداره کل ۲۰۰ نفر از افراد بومی و محلی که اقدام به برداشت و جابجایی غیرمجاز ماده معدنی روی و سرب را با کوله‌پشتی و الاغ می‌کردند را دستگیر و تحویل مراجع قضائی داده‌ایم. علاوه بر آن ۱۰۰ رأس الاغ نیز طی گشت زنی‌های محیط بانان این اداره کل توقیف‌شده‌اند.

به گفته این مقام مسئول، هر فرد حدود سه تا چهار کیلوگرم از این مواد معدنی را برداشت و جابجا می‌کنند.

او تصریح کرد: حتی محیط‌زیست با شناسایی‌هایی که انجام داده چندین انبار که این مواد معدنی در آن دپو شده بودند را نیز کشف کرده است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خراسان شمالی گفت: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان باید به‌طورجدی برای برداشت غیرمجاز این ماده معدنی ورود پیدا کند و نیرو در آنجا به کار گیرد اما آن‌ها بیان می‌کنند ازآنجایی‌که این معدن به نام شخص حقیقی و یا حقوقی ثبت‌نشده نمی‌توانند به آن ورود پیدا کنند.

او در پاسخ به این سؤال که سازمان مذکور اعلام می‌کند که محیط‌زیست باید این معدن را از منطقه تحت مدیریت خود خارج کند تا بتوان آن را به مزایده گذاشت و سپس به شخص حقیقی و حقوقی واگذار کرد؟ توضیح داد: باید برای اجرای این امر به این اداره کل مکاتبه شود تا به‌وسیله کارشناسان بررسی‌های لازم به عمل آید، سپس این موضوع در شورای عالی محیط‌زیست در تهران موردبررسی قرار گیرد و در صورت موافقت، مصوبه آزادسازی ارسال می‌شود که به‌طورکلی پروسه‌ای زمان‌بر است.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد