جستجو
رویداد ایران > خبرها > آموزش تنفس مصنوعی و نکاتی که باید بدانید

آموزش تنفس مصنوعی و نکاتی که باید بدانید

آموزش تنفس مصنوعی و نکاتی که باید بدانید
در کل تنفس مصنوعی به تمام اعمالی گفته می شود که برای بازگشت نفس طبیعی و رساندن اکسیژن به فرد انجام می شود تا وی بتواند به راحتی دم و بازدم کند. ما در این مقاله به آموزش تنفس مصنوعی پرداخته ایم.
بدن این توانایی را دارد که به مدت ۶-۴ دقیقه بدون اکسیژن زنده بماند. اگر قلب بایستد، یعنی خونی که حاوی اکسیژن برای سلولهاست از جریان بیافتد، امدادگر برای برگرداندن ضربان قلب بطور متوسط ۵ دقیقه فرصت دارد و حدود ۶۰ ثانیه بعد از ایست قلبی، تنفس نیز قطع می‌ گردد. ولی اگر قلب کار کند و تنفس قطع شده باشد، ۵ دقیقه فرصت برای نجات جان شخص وجود دارد. ما در ادامه این مقاله از آموزش تنفس مصنوعی برای شما همراهان همیشگی نشریه آرگا نوشته ایم.
ما در نشریه آرگا در بخش سلامت آن از انواع راه و روش های درمانی و دارویی شیمیایی و گیاهی و خانگی همانند درمان گرمازدگی، داروی گیاهی تب بر و بسیاری دیگر از این موارد نوشته ایم و به اشتراک گذاشته ایم.

آموزش تنفس مصنوعی:

در تنفس مصنوعی ابتدا باید با علائم اینکه فرد نیاز به تنفس مصنوعی دارد یا خیر آشنا شویم:

علایم نیاز به تنفس مصنوعی:

  1. هیچ حرکتی در قفسه سینه بیمار به چشم نمی آید و حرکت هوا را از دهان بینی نمی‌توان تشخیص داد و شنید. یا با گرفتن تکه کاغذ یا پنبه یا دستمال کاغذی در برابر دهان و بینی بیمار هیچ حرکتی دیده نمی شود. و یا گرفتن آینه جلوی دهان و بینی بیمار بخاری ایجاد نمی کند. این ها علایم ایست قلبی می باشد.
  2. شخص برای رساندن هوا به ریه‌های خود تلاش می‌کند و عضلات جلوی گردنش برجسته می‌شوند ولی ورود و خروج هوا انجام نمی گیرد یا بسیار ضعیف است.
  3. فرد بیمار دچار سیانوز می‌ شود. یعنی پوست و مخاط اطراف لبها، ناخنها، بینی و گاهی تمام بدن و صورت به رنگ خاکستری متمایل به آبی در می‌آیند یا در زبان ساده تر شخص کبود می شود.

تنفس مصنوعی دهان به دهان:

در آموزش تنفس مصنوعی دهان به دهان به شیوه زیر باید عمل شود:


آیا سر را به اندازه مناسب به عقب متمایل کرده اید؟
آیا دو سوراخ بینی بیمار را به طور کامل پوشانده یا مصدوم کرده اید؟
آیا لبتان را به طور کامل به دور دهان فرد مصدوم چسبانده بودید؟
آیا راه هوایی بیمار به وسیله خون، استفراغ و یا هر جسم خارجی بسته شده است یا خیر؟
دقت داشته باشید، در صورتی که ماسک و یا پوشش ویژه محافظ به همراه خود دارید از آن نیز استفاده نمایید.
اگر زخمی روی صورت به وجود آمده باشد و یا فک و دهان دچار شکستگی شده باشد
اگر اطراف دهان بیمار به سم آلوده شده باشد
اگر بیمار مدام استفراغ شدید دارد
اگر انقباض شدید عضلات فک و تشنج در بیمار مشاهده می گردد.

تنفس مصنوعی دهان به بینی:

در هر زمانی که امکان انجام تنفس دهان به دهان وجود نداشته باشد، می توان از این روش تنفس مصنوعی بهره مند شد:

تنفس مصنوعی دهان به بینی و دهان:

از این روش آموزش تنفس مصنوعی به طور معمول در کودکان و نوزادان استفاده می کنند:

تنفس مصنوعی سیلوستر:

 

آموزش تنفس مصنوعی برای نوزادان و کودکان:

استفاده از این روش در کودکان زیر یکسال فقط با قرار دادن یک انگشت در زیر چانه و نبردن گردن بیش از حد به عقب به شرح ذیل استفاده می شود:

توصیه های جدی در انجام تنفس مصنوعی:

نکات ارایه شده در آموزش تنفس مصنوعی که در زیر به آنها پرداخته ایم، از اهمیت بالایی برخوردار هستند و باید جدی گرفته شوند:

دستگاه تنفس مصنوعی (ونتیلاتور)

در ادامه مطلب آموزش تنفس مصنوعی شما را با ونتیلاتور که یکی از تجهیزات پزشکی است و به منظور کمک به بهبود تنفس بیماران استفاده می شود، آشنا می کنیم. این دستگاه تنفس مصنوعی؛ تنظیم ورود اکسیژن به ریه ها و خروج دی اکسید کربن را در بیماران مبتلا به مشکلات تنفسی را بر عهده دارد، در واقع ونتیلاتور با انجام محاسبات دقیق می تواند میزان و فشار اکسیژن در داخل شش ها و تبادلات گازی را به شکل خودکار انجام دهد، همچنین دستگاه می تواند در صورت تغییر سرعت تنفس به شکل اتومات، حجم و مقدار گاز های ورودی را تغییر دهد.

علت استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی

ونتیلاتور برخلاف بسیاری از دستگاه های اکسیژن ساز خانگی، استفاده خانگی ندارد؛ دستگاه های اکسیژن ساز برای کمک به بهتر شدن تنفس بیماران در محیط های بیمارستانی و یا خانه استفاده می شوند، اما ونتیلاتور معمولا برای جراحی ها و بیهوشی های عمومی کاربرد دارد و زمانی که بیمار در اتاق عمل قرار می گیرد، این دستگاه تنفس مصنوعی می تواند تنفس وی را در حالت طبیعی نگه دارد.
ضمن اینکه استفاده از ونتیلاتور بعد از عمل جراحی و در بخش ریکاوری ضرورت داشته و تا وقتی که بیمار نتواند به صورت عادی تنفس داشته باشد نیاز به این دستگاه دارد، در عمل های سخت همچون جراحی قلب باز و جراحی ریه، حتی در روز های بعد از عمل نیز به دستگاه تنفس مصنوعی برای بیمار نیاز است.
این دستگاه های تنفس مصنوعی در بخش های اورژانس بیمارستان (nic، icu، و ccu) مورد استفاده هستند و از طریق لوله های دستگاه تنفس مصنوعی متصل به آن از راه بینی و دهان بیمار وارد شده و تنفس وی را تحت کنترل قرار می دهد.

اغلب بیماران ابتلا به التهاب شدید ریه در بیمارستان ها تنها با استفاده از دستگاه ونتیلاتور (دستگاه تنفس مصنوعی، قادر به تنفس می باشند و بدون استفاده از دستگاه، تنفس عادی نخواهند داشت.
برای انجام تنفس مصنوعی برای شخص مصدوم حتما نکات آموزشی ذکر شده در این مقاله را جدی بگیرید و مسائل ذکر شده در متن را به دقت انجام دهید. آموزش تنفس مصنوعی به اقشار مختلف جامعه می تواند جان بسیاری از انسان ها را نجات دهد.
برچسب ها
نسخه اصل مطلب