درباره ما نسخه آزمایشی | یکشنبه، 23 آذر 1404

کد: 928 | 31 اردیبهشت 1397 ساعت 15:33

مازندران| مرواربافی اسیر بی‌توجهی

مرواربافی از هنرهای سنتی و پر پیشینه مازندران است که شمار هنرمندان آن به‌اندازه انگشتان یک دست رسیده و حال‌وروز این هنر ناخوش است.
مازندران| مرواربافی اسیر بی‌توجهی


کارشناسان می‌گویند به دلیل ادغام چهار بخش صنایع‌دستی، گردشگری، میراث فرهنگی و سرمایه‌گذاری نگاه بیشتر به بخش گردشگری متمرکزشده و ضربه سختی به بخش صنایع‌دستی وارد ساخته است، همچنین قوانینی که برای میراث فرهنگی تصویب‌شده برای سال‌های دوری است که نگاه و بازبینی جدیدی را می‌طلبد.

فرجی، هنرمند مروارباف در مورد مشکلات این هنر می‌گوید: در کشور ما مسئولین کمتر از تولیدات داخلی در بخش صنایع‌دستی حمایت می‌کنند و سبب شده تا مرواربافی در انزوای حمایت‌های مالی قرار گیرد، صنعت‌گرانی همانند ما که می‌توانند با حمایت‌های مالی ضامن شغلی پایدار در کشور باشند و از مدیران میراث فرهنگی انتظار داریم تا از صنعتگران مازندران حمایت کنند.

علایی کارشناس صنایع‌دستی و میراث فرهنگی آمل می‌گوید: به دلیل ناشناخته بودن بازار صنایع‌دستی متأسفانه صنعت گران ما نتوانستن در بازار حرفی برای گفتن داشته باشند.

وی در رابطه با بیمه هنرمندان می‌گوید: ما درگذشته بیمه‌ای در این حوزه نداشتیم و مدت چند سالی است که بیمه صنعت گران آغازشده است.

وی بابیان اینکه ورود کالاهای چینی که متأسفانه جا پای اجناس داخلی گذاشتند نیاز به اصلاح قوانین و کار مشارکتی بین ارگان‌های مرتبط است که به یک وحدت نظر برسند افزود: خوشبختانه آمل قدم‌های خوبی در حمایت از صنعت گران حوزه صنایع‌دستی برداشته و در مراسم و همایش‌ها کشوری بین‌المللی هدایا را از تولیدکنندگان صنایع‌دستی خریداری می‌کنند تا حمایت کوچکی از آن‌ها به عمل بیاورد.



عکس خوانده نمی‌شود