درباره ما نسخه آزمایشی | پنج شنبه، 20 آذر 1404

کد: 7997 | 22 دی 1397 ساعت 09:06

اردن؛ صعودکننده شگفتی ساز

اردن را باید بحق شگفتی‌ساز بزرگ جام هفدهم ملت‌های آسیا دانست. این تیم که در شروع جام، استرالیا مدافع عنوان قهرمانی را 0-1 شکست داده بود، پنجشنبه در دور دوم دیدارهای گروه دوم پیکارها، سوریه را نیز 0-2 پشت سر گذاشت تا با رساندن مجموع امتیازاتش به عدد 6، نخستین تیمی باشد که از مرحله گروهی صعود کرده است.
اردن؛ صعودکننده شگفتی ساز


​گل های اردن در دقایق 26 و 43 توسط موسی سلیمان و طارق خطاب به ثمر رسید و آنها حتی می‌توانستند در نیمه دوم نیز گلزنی کنند ولی هنر بزرگ‌تر آنها مهار فرصت‌های گلزنی زوج طلایی و معروف خط حمله سوریه متشکل از عمر السوما و عمر خریبین بود.
 پیدا کردن دلایل توفیق بزرگ اردن تا اینجای کار، سخت و آسان است. آسان از آن رو که این تیم با هدایت یک بلژیکی که کشورش دو سالی است در رنکینگ فیفا جزو 5 تیم اول دنیا است، به توفیق رسیده و این مرد که ویتال فیلمن بورکلمانس نام دارد، در تشکیل یک گروه متحد و جنگنده بسیار موفق جلوه کرده و سخت از این بابت که همین مرد بلژیکی فقط در 
4 ماه اخیر سکاندار اردن شده و این کشور تنها تیمی است که بورکلمانس در عمر خود هدایت کرده است! نکته عجیب‌تر آن که اردن در 9 دیدار دوستانه خود طی 6 ماه گذشته فقط به یک پیروزی دست یافته بود و وقتی در گروهی قرار گرفت که استرالیا و سوریه دیگر تیم‌های آن بودند، خوشبین‌ترین هواداران فوتبال در اردن هم تصور نمی کردند تیم‌شان صعود کند، آن هم به عنوان صدرنشین. با احتساب نتایج به دست آمده و براساس آنچه در قوانین جام ملت های آسیا به صراحت آمده، در صورت تساوی امتیازها بین تیم‌های یک گروه، اول تقابل رودررو در نظر گرفته می شود و در مرحله بعد تفاضل گل. بنابراین اردن قطعاً به عنوان صدرنشین، راهی مرحله حذفی خواهد شد.
 بحران در سوریه
اگر اردن با این بردها به یک نقطه اوج تازه در فوتبال آسیا رسیده، سوریه با شکست پنجشنبه وارد بحران شد. سوری‌ها در حالی دچار این وضعیت شده‌اند که از تیم‌های خطرناک جام محسوب می‌شدند و خیلی‌ها بر این باور بودند که به لطف زوج تهاجمی خریبین و السوما، رویدادهای مثبت متعددی را در آوردگاه امارات خلق خواهند کرد. با این حال زوجی که طی سال‌های اخیر برای تیم‌های عربستانی خود یعنی الهلال و الاهلی زننده مجموعاً 157 گل بوده‌اند، در جام ملت‌ها سایه‌ای از خود نیز نشان نداده‌اند. درخشش خریبین که در 55 بازی برای الهلال 33 گل زده، به حدی رسید که در سال 2017 به عنوان بازیکن برتر آسیا گزینش شد و عمر‌السوما هم که از 2014 در خدمت الاهلی بوده، در 129 بازی لیگ عربستان، 124 گل به ثمر رسانده است. این دو که سابقه بارها درخشش برابر باشگاه‌های ایرانی شامل پرسپولیس و همچنین تیم ملی ایران را دارند، در جام ملت‌های 2019 حتی به فلسطین هم گل نزدند.
 تبعات منفی تعویض مربی
شاید دلیل نزول شدید آنها و کل تیم سوریه، تغییر سرمربی‌شان و روی کار آمدن برند اشتانگه آلمانی بوده باشد. مردی که تاوان این ناکامی را پنجشبه شب و ساعاتی بعد از ناکامی پر سر و صدا مقابل اردن بدجوری پس داد و از سمت خود برکنار و یک بومی به نام ایمن الحکیم جانشین  او شد. فدراسیون فوتبال سوریه که این کار چکشی و ضربتی را انجام داد، تصریح کرده است که در صورت صعود این کشور به مراحل حذفی، فراس الخطیب مهاجم کارکشته و نامدار سوری‌ها را که جزو تیم اعزامی نبوده، به تیم اضافه کرده و راهی امارات خواهد کرد. سوریه که فقط یک امتیاز دارد، تنها در صورتی احیا و صاحب شانس صعود می‌شود که تک بازی باقی مانده‌اش را ببرد و به عنوان یکی از چهار تیم برتر حائز رتبه سوم گروه‌ها بالا برود.


عکس خوانده نمی‌شود