درباره ما نسخه آزمایشی | پنج شنبه، 19 شهریور 1405

کد: 56809 | 29 آذر 1399 ساعت 09:43

فوق تخصص عفونی: احتمال اوج‌گیری مجدد کرونا پس از یلدا وجود دارد

فوق تخصص عفونی گفت: با وجود توصیه‌ها به خانه ماندن در شب یلدا حتماً عده زیادی از مردم رعایت نمی‌کنند و همین تعداد به طور قطع باعث می‌شوند که بعد از شب یلدا با اوج گیری مجدد اپیدمی کرونا در کشور مواجه شویم.
فوق تخصص عفونی: احتمال اوج‌گیری مجدد کرونا پس از یلدا وجود دارد


محبوبه حاج عبدالباقی، اظهار کرد: کاهش نسبی موارد ابتلاء و بستری کرونا در هفته‌های اخیر البته از قبل از اعمال محدودیت دو هفته‌ای شروع شده بود اما کاهش ساعت فعالیت اصناف و مشاغل و محدودیت‌های تردد نیز تأثیر داشته است و اگر این محدودیت‌ها به طور جدی ادامه پیدا کند می‌تواند تأثیرگذار باشد اما اگر به صورت موقتی باشد و مانند گذشته بعد از مدتی که آمار پایین آمد، دوباره فعالیت‌ها و ترددها به حالت عادی برگردد، دوباره شاهد اوج گرفتن آمار و افزایش موارد ابتلاء، بستری و بعد از آن مرگ‌های کرونا خواهیم بود.

وی ادامه داد: نگرانی‌های زیادی درباره ادامه اپیدمی کرونا وجود دارد هنوز نمی‌توان به طور قطعی گفت افرادی که یک بار مبتلا شده‌اند، ایمنی پیدا کرده‌اند و دیگر مبتلا نمی‌شود و حتی در مورد واکسن نیز که هنوز در ایران در دسترس نیست، به طور قطعی معلوم نیست چقدر ایمنی می‌دهد و مدت زمان ایمنی آن ۶ ماه، یکسال یا بیشتر است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با توجه به ورود به فصل زمستان و سرمای هوا با توجه به اینکه تجمعات و حضور مردم در فضاهای بسته بیشتر می‌شود و احتمالاً پنجره‌ها نیز باز نخواهد بود و تهویه انجام نمی‌شود، حتماً با پیک و اوج دوباره کرونا در زمستان مواجه می‌شویم و موارد ابتلاء و پس از آن افزایش مرگ‌ها در زمستان در پیش است. صددرصد عده زیادی از مردم توصیه یلدای مجازی را جدی نمی‌گیرند و دیدارها و مهمانی‌های حضوری در خیلی جاها برگزار می‌شود و قطعاً باید انتظار افزایش موارد کرونا را در دو یا سه هفته آتی داشته باشیم.

حاج عبدالباقی افزود: در مورد درمان بیماری کووید ۱۹ نیز هنوز نه در ایران و نه در دنیا دستاورد قابل اطمینانی نداریم و هنوز این بیماری درمان قطعی ندارد، عده زیادی از مبتلایان به نوع خفیف این بیماری مبتلا می‌شوند و خود به خود بعد از مدتی استراحت بهبود پیدا می‌کنند اما آن دسته از بیماران که به نوع شدید کووید ۱۹ گرفتار می‌شوند، همچنان در خطر هستند و به جز کارهایی مثل استفاده از اکسیژن یا برخی درمان‌های علامتی کار چندانی نمی‌توان انجام داد.

وی گفت: چند قلم دارویی هم که تا حدی برای بهبود علائم کمک کننده هستند فقط در صورتی می‌توانند مؤثر باشند که استفاده از آنها زود شروع شود و اگر در مراحل شدید بیماری مورد استفاده قرار گیرند، کارایی چندانی ندارند.

فوق تخصص عفونی به ایرنا گفت: مشکل مهمی که روند درمان بیماران را در ایران دچار مشکل کرده این است که بسیاری از مردم از رفتن به بیمارستان ترس دارند و می‌گویند اگر به بیمارستان برویم بیشتر مریض می‌شویم واقعاً معلوم نیست این حرف‌ها را چه کسانی درست می‌کنند و در فضای مجازی پخش می‌کنند، مساله مهمی که باعث شده عده زیادی از بیماران جانشان را بر اثر کرونا از دست بدهند همین ترس آنها از مراجعه به موقع به پزشک و بیمارستان است. این افراد زمانی به بیمارستان مراجعه کرده‌اند که بیماری شدید شده و اثربخشی اقدامات درمانی بسیار کم می‌شود به همین علت احتمال مرگ این افراد به مراتب بیشتر می‌شود.



عکس خوانده نمی‌شود