درباره ما نسخه آزمایشی | چهارشنبه، 8 بهمن 1404

کد: 471334 | 07 بهمن 1404 ساعت 13:28

افتتاح 12 پروژه بهداشتی در دهه فجر

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی گلستان در قرارگاه خبری فجر استان گلستان گفت : ۱۲ طرح درمانی استان دهه‌ فجر افتتاح یا ساخت آن با مجموع اعتبار این طرح‌ها را نزدیک به ۱۵۳ میلیارد تومان آغاز می شود.
افتتاح 12 پروژه بهداشتی در دهه فجر


محسن ابراهیمی در قرارگاه خبری فجر گلستان افزود: مراکز جامع سلامت شهری و روستایی در آق‌قلا گنبدکاووس کلاله و گرگان، مجتمع عالی سلامت در مینودشت، بهسازی ای‌سی‌یو بیمارستان حضرت معصومه آزادشهر، توسعه و بهسازی اورژانس بیمارستان فاطمه الزهرا مینودشت، پایگاه اورژانس گنبدکاووس، خانه‌های بهداشت روستایی در گرگان و گنبدکاووس، ازجمله این طرح‌هاست.

وی با اشاره به اهداف برنامه هفتم توسعه کشور اظهار کرد: در این برنامه حدود ۳۰ درصد از مسئولیت‌ها به‌طور مستقیم بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی است و تحقق ۷۰ درصد باقی‌مانده نیازمند همکاری جدی سایر دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی است تا با ایجاد همبستگی، بتوان سطح سلامت استان را به شکل پایدار ارتقا داد.

وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی گلستان هم‌اکنون دارای ۸ دانشکده فعال است، افزود: بیش از ۴ هزار و ۵۰ دانشجو در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند که حدود ۳۰۰ نفر از آن‌ها دانشجویان بین‌الملل از کشورهای هند، افغانستان، عراق، بنگلادش، لبنان و حتی یک دانشجو از کشور انگلستان هستند که در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و مقاطع تحصیلات تکمیلی از جمله بیوشیمی، پرستاری و سایر رشته‌ها تحصیل می‌کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۸۰ نفر فارغ‌التحصیل بین‌الملل در رشته پزشکی از این دانشگاه دانش‌آموخته شده‌اند که این موضوع بیانگر رشد چشمگیر دانشگاه در حوزه آموزش است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان از افزایش و تنوع رشته‌های تحصیلی در سال‌های اخیر خبر داد و گفت: حدود ۸ رشته جدید به مجموعه آموزشی دانشگاه اضافه شده که شامل دکترای مامایی، دکترای علوم سلولی کاربردی، کارشناسی ارشد پرستاری در گرایش‌های جراحی، کودکان و روان، کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات سلامت، کارشناسی ارشد بهداشت محیط و همچنین در مقطع کارشناسی رشته‌های بهداشت حرفه‌ای و فوریت‌های پزشکی است.

وی همچنین از اخذ مجوز سه مجتمع آموزش عالی سلامت در شهرستان‌های مینودشت، علی‌آباد و کلاله خبر داد و افزود: توزیع عادلانه آموزش در سطح استان باعث ارتقای فرهنگ سلامت، تربیت نیروی متخصص بومی و در نهایت ارائه خدمات بهتر به مردم مناطق مختلف می‌شود.

ابراهیمی در بخش پژوهش با اشاره به تغییر رویکرد دانشگاه گفت: پژوهش‌ها به‌صورت هدفمند و مسئله‌محور و بر اساس نیازهای استان طراحی شده‌اند. سرطان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین معضلات استان، به‌ویژه در حوزه‌های سرطان ریه، پستان و دستگاه گوارش، در اولویت طرح‌های تحقیقاتی قرار دارد. همچنین در بیماری‌های مزمن مانند دیابت، بیماری‌های قلبی، بیماری‌های خودایمنی و روماتیسمی نیز طرح‌های کاربردی متعددی اجرا شده است.

ابراهیمی در بخش درمان با اشاره به چالش‌های موجود اظهار کرد: استان گلستان با کمبود تخت بیمارستانی مواجه است، اما برای جبران این عقب‌ماندگی پروژه‌های متعددی تعریف شده است. از جمله این پروژه‌ها می‌توان به بیمارستان ۴۰۰ تخت‌خوابی گرگان، بیمارستان ۲۰۰ تخت‌خوابی کودکان گرگان، بیمارستان ۶۴ تخت‌خوابی گمیشان، بیمارستان ۹۱ تخت‌خوابی گالیکش و بیمارستان ۹۱ تخت‌خوابی رامیان اشاره کرد.

وی ابراز امیدواری کرد: ان‌شاءالله تا پایان سال ۱۴۰۵ بیمارستان‌های گمیشان و گالیکش که در مناطق محروم قرار دارند، به بهره‌برداری برسند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان از توسعه گردشگری سلامت (IPD) خبر داد و گفت: هشت بیمارستان استان موفق به دریافت مجوز IPD شده‌اند.

وی در حوزه نیروی انسانی افزود: امسال ۸۰ نیروی متخصص در سطح استان توزیع شده که اولویت با مناطق محروم بوده است؛ به‌گونه‌ای که پس از سال‌ها، شهرستان مراوه‌تپه به‌طور کامل به متخصص کودکان دسترسی پیدا کرده است.



عکس خوانده نمی‌شود