hamburger menu
search

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > البرز > از مشارکت تا تغییر رفتار؛ نگاهی به نقش کمپین‌های شهری در آموزش مصرف بهینه آب

از مشارکت تا تغییر رفتار؛ نگاهی به نقش کمپین‌های شهری در آموزش مصرف بهینه آب

در ادامه برنامه‌های فرهنگی شرکت آب منطقه‌ای البرز با محور آموزش و ترویج مصرف بهینه آب، پویش «نجات قطره‌ها» در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه، ۲۲ و ۲۳ مهرماه در دو مدرسه دخترانه شهر کرج برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری رویداد ایران: در این برنامه‌ها، جمعاً حدود ۵۸ دانش‌آموز از پایه ششم و چهارم ابتدایی در فعالیت‌های آموزشی، گفت‌وگو و نقاشی دیواری مشارکت داشتند.

داود نجفیان؛ مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای البرز، در حاشیه این برنامه گفت: "مدیریت منابع آب بدون مشارکت عمومی ممکن نیست. طرح‌های تعادل‌بخشی منابع آب که در استان دنبال می‌کنیم، نیازمند اصلاح الگوی مصرف در همه سطوح است؛ از کشاورزی و صنعت تا زندگی روزمره."

او افزود: "آموزش در سنین پایین، سرمایه‌گذاری بلندمدت برای پایداری منابع آبی است. پویش‌هایی مانند نجات قطره‌ها به ما کمک می‌کند این مفهوم را از کلاس درس تا خانه و جامعه گسترش دهیم."

نسترن کیوان‌پور؛ مدیر اجرایی پویش، درباره روند اجرا توضیح داد: "میانگین شرکت‌کنندگان در هر پویش حدود ۳۵ کودک است. این برنامه‌ها در مدارس مختلف برگزار می‌شود که هر مدرسه به‌طور میانگین ۱۰۰ دانش‌آموز دارد. در هر نوبت، ابتدا در زمان صف صبحگاهی معرفی عمومی انجام می‌دهیم و سپس یکی از کلاس‌ها برای شرکت در رویداد انتخاب می‌شود."

او افزود: "در مجموع، پویش نجات قطره‌ها به‌صورت میانگین ماهانه چهار تا پنج نوبت برگزار می‌شود و از این طریق، حدود ۱۷۵ کودک به‌صورت مستقیم و نزدیک به ۵۰۰ کودک به‌صورت غیرمستقیم با پیام‌های آموزشی و فرهنگی مصرف بهینه آب درگیر می‌شوند."

نتایج فعالیت‌ها را در پویش نجات قطره‌ها می‌توان در سه سطح بررسی کرد:

۱. در سطح فردی، آگاهی و حساسیت کودکان نسبت به اهمیت منابع آبی افزایش پیدا کرده است.

۲. در سطح خانوادگی، انتقال پیام‌ها از طریق کودکان به والدین صورت می‌گیرد و باعث تغییر رفتار مصرفی خانواده‌ها می‌شود.

۳. در سطح اجتماعی، رسانه‌ها نقش مهمی در گسترش این پیام دارند و نگرش عمومی نسبت به صرفه‌جویی را تقویت می‌کنند.

به گفته برگزار کنندگان، بازتاب رسانه‌ای پویش نیز قابل توجه است.

کیوان‌پور ضمن تقدیر از اصحاب رسانه البرز که پا به پای برگزارکنندگان در فرهنگسازی گسترده مشارکت دارند گفت: "به‌طور میانگین، هر ماه حدود ۳۵ تا ۴۰ رسانه مکتوب و مجازی اخبار مربوط به برنامه‌ها را پوشش می‌دهند. برآورد ما این است که با احتساب بازدیدهای مجازی و تیراژ رسانه‌های چاپی، بین ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ مخاطب بزرگسال در ماه با پیام‌های آموزشی پویش آشنا می‌شوند."

بر اساس آمار اجرایی، با میانگین حضور ۱۷۵ کودک در ماه و فرض حداقل سه نفر در هر خانواده، می‌توان گفت پویش به‌صورت غیرمستقیم بر حدود ۵۲۵ نفر از اعضای خانواده‌ها در هر ماه تأثیر می‌گذارد. این تأثیر از مسیر گفت‌وگو، الگوسازی رفتاری و تشویق به صرفه‌جویی در محیط خانه شکل می‌گیرد.

بازخوردهای دریافتی از والدین نیز نشان می‌دهد که تغییر نگرش کودکان باعث افزایش دقت خانواده‌ها در مصرف آب و تقویت رفتارهای مسئولانه در قبال منابع طبیعی شده است.

پویش «نجات قطره‌ها» با هدف ترویج مسئولیت‌پذیری اقلیمی، آموزش شهروندی و ایجاد پیوند احساسی میان نسل جوان و منابع طبیعی به همت شرکت آب منطقه‌ای البرز، پایگاه خبری هزار و یک شهر و شرکت رنگ نیپون طراحی شده و تا پایان سال تحصیلی، در مدارس بیشتری از سطح استان البرز اجرا می‌شود.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو