hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > قیمت طلا و سکه معطل دور چهارم مذاکرات ایران و امریکا

قیمت طلا و سکه معطل دور چهارم مذاکرات ایران و امریکا

بازار طلا و سکه که روز شنبه با سردرگمی آغاز به کار کرد و با افت نسبی قیمت‌ها و کاهش دلار به کار خود پایان داد؛ حال منتظر آغاز دور جدید مذاکرات ایران و آمریکاست و معامله‌گران در موقعیت موقعیت تماشاگر قرار گرفته‌اند و هرگونه خبر مثبت یا منفی از مذاکرات می‌تواند موج جدیدی از نوسانات را به بازار تزریق کند.

بازار طلا و سکه در حالی معاملات دومین روز هفته را آغاز می‌کند که روز شنبه، با سردرگمی آغاز به کار کرد؛ بازگشایی قیمت‌ها در مسیر یکنواختی قرار نداشت و هر یک از قطعات سکه و طلا، روند متفاوتی را در پیش گرفتند. اگرچه در ابتدای معاملات برخی قطعات سکه با افزایش حباب قیمتی مواجه شدند، اما در نهایت کلیت بازار با افت نسبی مواجه شد. کاهش محسوس نرخ ارز به‌ویژه دلار، از اصلی‌ترین دلایل این روند نزولی بود و نشان داد که بازار‌ها به‌شدت در وضعیت «انتظار» نسبت به تحولات سیاسی قرار دارند.

در این میان، آنچه چشم بازار را بیش از هر عامل دیگری به خود خیره کرده است، دور جدید مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده آمریکاست که امروز در پایتخت عمان، مسقط- برگزار شود. این مذاکرات به‌عنوان یکی از مهم‌ترین رویداد‌های سیاسی هفته، نقش تعیین‌کننده‌ای در جهت‌گیری آتی بازار‌های مالی دارد. معامله‌گران به شکل محسوسی دست از خرید‌های پرریسک کشیده‌اند و بیشتر در موقعیت‌های محافظه‌کارانه قرار دارند تا روشن‌تر شدن نتایج مذاکرات.

با این حال، در بازار فلزات گرانبها، روند قیمت جهانی طلا در آستانه تعطیلات پایان هفته میلادی، با ثبات نسبی همراه شد و در لحظه نگارش این گزارش، بهای هر اونس طلای جهانی در سطح ۳ هزار و ۳۲۵ دلار تثبیت شده و به دلیل تعطیلی بازار‌های بین‌المللی، انتظار می‌رود این نرخ تا پایان روز یکشنبه بدون نوسان چشمگیر باقی بماند. این ثبات قیمتی در بازار جهانی، اغلب به کاهش حجم معاملات و آرامش نسبی در بازار‌های داخلی طلا منجر می‌شود.

طلای آبشده هم تحت تاثیر شرایط روانی بازار ارز، نوساناتی را تجربه و روز شنبه معاملات را با گپ منفی آغاز کرد و ابتدا در سطح ۲۸ میلیون و ۶۸۹ هزار تومان قرار گرفت؛ اما با آغاز معاملات، روندی افزایشی در پیش گرفت و تا سطح ۲۸ میلیون و ۸۹۹ هزار تومان بالا رفت. با این حال، پس از برخورد به مقاومت‌های میان‌روزی، قیمت با فشار فروش مواجه شد و تا سطح ۲۸ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان کاهش یافت. در ادامه، اصلاح مثبت در بازار موجب بازگشت نسبی قیمت شد و طلای آبشده در نرخ ۲۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان معاملات را به پایان برد.

در همین حال، قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار روز شنبه با توجه به نوسانات طلا و دلار، در کانال ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان قرار داشت و در پایان معاملات با افزایش در نرخ شش میلیون و ۷۱۵ هزار تومان به کار خود پایان داد.

از سوی دیگر، سکه امامی معاملات را با نرخ ۷۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان آغاز کرد و در ادامه با رشد تقاضا به محدوده ۷۵ میلیون تومان رسید، اما پس از آن با چرخش مسیر بازار و افزایش فشار فروش، قیمت تا کف ۷۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کاهش یافت. در ادامه معاملات، روندی صعودی دوباره آغاز شد و در لحظه نگارش این گزارش، قیمت سکه در سطح ۷۵ میلیون تومان قرار گرفت.

در سایر قطعات سکه هم قیمت‌ها تحت تأثیر جو روانی بازار ارز و تغییرات نرخ طلای جهانی، نوساناتی داشتند. نیم سکه روز شنبه با قیمت ۴۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و ربع سکه با نرخ ۲۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله شدند. همچنین سکه گرمی در محدوده ۱۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شد که نشان‌دهنده تثبیت نسبی در این قطعات در مقایسه با روز‌های گذشته است.

 

با این همه، بر اساس تحلیل تکنیکال، سطح ۲۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به عنوان ناحیه حمایتی مهم برای طلای آبشده شناخته می‌شود و در صورتی که این حمایت شکسته شود، امکان افت قیمت به سمت کف کانال و حتی ورود به محدوده‌های پایین‌تر وجود دارد. از سوی دیگر، ناحیه مقاومتی مهم در محدوده ۲۹ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان قرار دارد که عبور از آن می‌تواند بار دیگر قیمت را وارد کانال ۳۰ میلیون تومان کند؛ سناریویی که در صورت ادامه‌دار بودن رشد دلار و فشار تقاضا، چندان دور از انتظار نیست.

براساس پیگیری اقتصادنیوز، کارشناسان فنی معتقدند که مقاومت مهم سکه امامی در سطح ۷۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قرار دارد و در صورتی که این مرز به صورت تثبیت‌شده شکسته شود، قیمت می‌تواند به سمت کانال ۷۶ میلیون تومان و حتی بالاتر حرکت کند. در سوی مقابل، حمایت کلیدی سکه در کف کانال ۷۴ میلیون تومان است و از دست رفتن آن، زمینه سقوط به کانال ۷۳ میلیون تومان را فراهم می‌کند.

کارشناسان اقتصادی فضای فعلی بازار طلا و سکه را نوعی «آرامش پیش از طوفان» توصیف می‌کنند. به باور آنها، ثبات فعلی در قیمت‌ها صرفاً ناشی از فضای مبهم مذاکراتی و کم‌تحرکی سمت تقاضا است، نه برآمده از تعادل بنیادین در بازار. این گروه همچنین بر این باورند که چنانچه نشانه‌هایی از توافق یا کاهش تنش‌های سیاسی در سطح بین‌الملل ظاهر شود – به‌ویژه در حوزه‌هایی مانند توافق آتش‌بس میان هند و پاکستان یا گفت‌و‌گو‌های تجاری میان آمریکا و چین – این موضوع می‌تواند بر ارزش طلای جهانی اثر کاهشی داشته باشد و در نتیجه، فضای کاهشی در بازار داخلی طلا تشدید شود.

در این میان، نگاه معامله‌گران نیز به روز‌های آینده دوخته شده است؛ به‌ویژه سفر رسمی دونالد ترامپ به عربستان سعودی. برخی تحلیل‌گران احتمال می‌دهند که رئیس‌جمهور آمریکا، قبل از این سفر با انتشار یک خبر جنجالی – که احتمالا مربوط به پرونده ایران باشد – سعی کند موجی از اثرگذاری رسانه‌ای و سیاسی را ایجاد کند. اینگونه تحرکات می‌توانند به‌سرعت به نوسانات ارزی و در پی آن، تکانه‌هایی در بازار طلا منجر شوند.

از سوی دیگر، سناریوی عدم دستیابی به توافق در مذاکرات مسقط هم تا حدودی در حال وزن‌کشی است. اگر گفت‌و‌گو‌های یکشنبه میان ایران و آمریکا بدون پیشرفت ملموس به پایان برسد، بازار ارز ممکن است به سرعت به این اتفاق واکنش نشان دهد و شاهد جهش‌هایی در نرخ دلار، تتر و سایر دارایی‌های دلاری باشیم. این سناریو به‌طور سنتی به نفع بازار طلا و سکه تمام می‌شود؛ چرا که در چنین شرایطی، طلا به‌عنوان پناهگاه امن سرمایه‌گذاری تقویت می‌شود و تقاضا برای آن بالا می‌گیرد.

در جمع‌بندی، بازار طلا و سکه در شرایطی به‌سر می‌برد که بیش از هر زمان دیگری به اخبار و رویداد‌های سیاسی وابسته شده است. نه روند قیمتی از الگو‌های کلاسیک تبعیت می‌کند و نه تحلیل‌های فنی بدون توجه به اخبار سیاسی قابل اتکا هستند. در این فضای حساس، حتی شایعه‌ای تأییدنشده یا یک جمله از طرف مقامات دو کشور می‌تواند به‌تنهایی مسیر بازار را تغییر دهد. از این رو، معامله‌گران فعلاً در حال رصد هستند، نه ریسک‌پذیری و تا روشن شدن سرنوشت گفت‌و‌گو‌های سیاسی، بازار‌ها احتمالاً در وضعیت شکننده و پرنوسان باقی خواهند ماند.

 

منبع: sharghdaily-1005581

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو