hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اجتماعی > آبرسانی سقایی در مکران

آبرسانی سقایی در مکران

نماینده سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان‌ها گفت: پساب‌هایی که بعد از شیرین کردن آب، در دریا رها می‌شوند، روی گونه‌های ماهی‌هایی که معیشت مردم به آن‌ها وابسته است، تأثیرگذارند.

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق ؛ «محمدحسن ملک رییسی» نماینده سیستان و بلوچستان در شورای عالی استان‌ها اظهار داشت: ما با انتقال آب از استان سیستان و بلوچستان و دریای عمان مخالفتی نداریم. اما اصل بر این است که هر طرح و پروژه‌ی ملی که می‌خواهد در آنجا انجام شود، باید نفع آن اول به مردم برسد. حال چرا مردم وقتی این خبر را در سیستان و بلوچستان و به‌ویژه در جنوب استان در حوزه‌ی سواحل مکران و چابهار می‌شنوند نگران می‌شوند، به این دلیل که روستاها و شهرهایی در کنار سواحل مکران داریم که هنوز آبرسانی‌شان سقایی است.

وی ادامه داد: به بخش مرکزی شهرستان چابهار یا شهرستان دشتیاری مراجعه کنید که دقیقاً در کنار دریا هستند و هنوز آب‌رسانی سقایی دارند؛ یعنی خانواده‌هایی هستند که دوهفته منتظر می‌مانند تا یک تانکر مثلاً ۲۰ هزار لیتری آب در مخازنشان تخلیه شود و آن را در مدت دو هفته یا یک ماه استفاده می‌کنند.

ملک رییسی افزود: مردم وقتی می‌بینند که اینجا در کنار دریا تشنه‌اند، اما کانون جمعیت تهران این‌قدر برایشان مهم است که این‌همه برای خط انتقال هزینه می‌کنند، پروژه تعریف می‌کنند و میلیاردها تومان از بودجه این مملکت را می‌گذارند، با خود می‌گویند مگر ما تابعیت این کشور را نداریم؟ در حالی که شاید یک هزارم همین بودجه می‌تواند همه مردم دور و اطراف دریا را آب‌رسانی کند.

وی تصریح کرد: من به‌عنوان نماینده سیستان و بلوچستان و سایر همکارانم در جامعه‌ی شورایی مخالف هیچ طرحی نیستیم. دریای عمان یک نعمت و موهبت الهی برای کشور ایران است و همه‌ی کشور ایران باید از این ظرفیت و مزیت استفاده کنند، اما اولویت با کسانی است که در نزدیک آن هستند. این طرح را شروع کنند؛ با این مقدمه که اول به مردم این دامنه و حوزه در آن استان آب‌رسانی کنند، بعد این پروژه را تا تهران و کل کشور توسعه دهند. ما حرفی نداریم. قطعاً هیچ یک از اهالی سیستان و بلوچستان با طرح انتقال آب دریای عمان به اصفهان، تهران، مشهد و یا کل ایران مخالفتی ندارد.

وی تذکر داد: تنها دو موضوع مهم است؛ نخست این‌که بهره‌مندی مردم خودمان را در نظر بگیرند و دوم بحث زیست‌محیطی است که این هم یک معضل است. پساب‌هایی که بعد از شیرین کردن آب، در دریا رها می‌شوند، روی گونه‌های ماهی‌هایی که معیشت مردم به آن‌ها وابسته است تأثیرگذارند. مردم، لنج و قایقی دارند که با آن به‌شکل سنتی صید می‌کنند. سال‌های سال آنجا زندگی می‌کنند و اصلاً زندگی‌شان به این موضوع گره خورده است. اگر آلایندگی زیست‌محیطی و زیست دریایی را در نظر نگیریم، مشکل آب را حل می‌کنیم، ولی به مشکل اشتغال و کارشان لطمه می‌زنیم.

این مقام مسئول در سیستان و بلوچستان توضیح داد: بندر کنارک بزرگ‌ترین قطب صیادی کشور است؛ بالاترین تولید تُن ماهی کشور در آنجا صورت می‌گیرد و حتی از این شهر صادرات هم انجام می‌شود. پنجاه هزار نفر در همین شهر زندگی می‌کنند. یک جمعیت تقریباً هفتصد-هشتصد هزار نفری در شعاع دریای مکران در سیستان و بلوچستان ساکن هستند. دریای مکران تا استان هرمزگان هم امتداد پیدا می‌کند و جمعیت بزرگی نیز در استان هرمزگان به همین شکل از مزیت صیادی بهره‌مند می‌شوند.

ملک رییسی گفت: کل صحبت من این است که مخالفتی با طرح و پروژه نیست و کاملاً از آن استقبال می‌شود؛ به‌ویژه ما که تشنه‌ایم و از خدا می‌خواهیم که این خط انتقال راه بیفتد تا ما هم بهره‌مند شویم. اما اگر اعتراضی رخ می‌دهد فقط به این دلیل است که وقتی پروژه‌ای از یک جایی آغاز می‌شود، اول باید مردم آن منطقه بهره‌مند شوند.

وی در خصوص کمبود آب سیستان و بلوچستان بیان کرد: مشکل کمبود آب ما اول در حوزه تأمین  و تولید آب و دوم به سبب شبکه‌های انتقال آب است. الحمدلله به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی در تولید آب کارهای بسیار خوبی شده است؛ من‌جمله سد بزرگ کهیر که احداث شده، پروژه خطوط انتقال آن نیز تعریف و به پیمانکار واگذارشده است. اما تسریع در انجام پروژه خیلی مهم است تا بخشی از تأمین آب شهر چابهار را -که یک مقصد گردشگری در کل کشور است- برعهده بگیرد.

ملک رییسی اضافه کرد: موضوع بعدی، موضوع شبکه‌های انتقال است؛ شبکه‌های انتقال در اکثر نقاط ساخته شده‌اند، اما به خاطر این‌که دولت در بعضی از پروژه‌ها منابع مالی لازم را برای پیمانکاران تأمین نکرده، ما دچار مشکل شده‌ایم، وگرنه انصافاً در این چند سال گذشته هم دولت و هم به‌طور ویژه خیرین در حوزه‌ی آب‌رسانی کارهای خوبی کرده‌اند. به نظرم، اگر واقعا حرکت منسجمی انجام شود، مشکل آب‌رسانی سیستان و بلوچستان رفع می‌گردد.

منبع: sharghdaily-993438

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو