درباره ما نسخه آزمایشی | پنج شنبه، 4 دی 1404

کد: 360072 | 24 مرداد 1403 ساعت 21:02

فضانوردانی که در ایستگاه فضایی ناسا گیر افتاده‌اند روز خود را چگونه می‌گذرانند

شیفت‌های ۱۵ ساعتی و ساعت خاموشی: سونی ویلیامز و بوچ ویلمور ۶ ماه آینده خود در فضا را چگونه خواهند گذراند؟
فضانوردانی که در ایستگاه فضایی ناسا گیر افتاده‌اند روز خود را چگونه می‌گذرانند


فراراو- بوچ ویلمور و سونی ویلیامز در ایستگاه فضایی بین‌المللی گیر کرده‌اند و شش ماه آینده را در فضا خواهند گذراند.

به گزارش فرارو به نقل از دیلی میل، بوچ و سونی برای یک مأموریت ۸ روزه به ایستگاه فضایی رفتند، اما به دلایل مشکلات مختلف بازگشت آن‌ها فعلاً امکان پذیر نیست. ناسا هر دقیقه از زندگی فضانوردان خود را با دقت برنامه ریزی می‌کند؛ از زمان بیدار شدن تا ساعاتی که می‌توانند برای استراحت کردن بگذرانند.

توجه به گذر زمان در ایستگاه بین المللی فضایی یک چالش بزرگ است، زیرا فضانوردان در این ایستگاه حدود ۱۵ طلوع و غروب خورشید را در مدت ۲۴ ساعت تجربه می‌کنند. برای اینکه فضانوردان راحت‌تر برنامه‌ریزی خود را دنبال کنند تمام ساعت‌های این ایستگاه فضایی بر طبق ظاهری از یک برنامه داشته باشند، تمام زمان‌های ایستگاه بر طبق گرینویچ تنظیم می‌شوند. جدا از این که آن‌ها ۴۸۰ کیلومتر بالاتر از زمین هستند، روز این فضانوردان با شروع روزهای دیگر تفاوتی ندارد.

روز یک فضانورد ساعت ۶:۰۰ صبح با یک زنگ بیدارباش از سوی مرکز کنترل در زمین شروع می‌شود. فضانوردان یک ساعت فرصت دارند تا دندان‌های خود را مسواک بزنند، از حمام استفاده کنند و خود را برای روز آماده کنند. بدون نیرو گرانش زمین، بسیاری از این کار‌های ساده بسیار دشوار می‌شوند.

به جای استفاده از دوش، فضانوردان با استفاده از دو پارچه، یکی مرطوب برای شستن و دیگری خشک برای آبکشی، حمام می‌کنند. فضانوردان برای صرفه جویی در مصرف آب و جلوگیری از ایجاد آشفتگی، مو‌های خود را با استفاده از شامپویی خاص که نیاز به آبکشی ندارد، شستشو می‌دهند. مسواک زدن تقریباً مانند روی زمین است، تنها تفاوت این است که فضانوردان باید خمیر دندان خود را ببلعند تا از شناور شدن آن جلوگیری کنند. پس از به اتمام رسیدن کار‌های روزانه فضانوردان برای صبحانه دور هم جمع می‌شوند.

فضانوردانی که در ایستگاه فضایی ناسا گیر افتاده‌اند روز خود را چگونه می‌گذرانند/ ترجمه

در واقعیت، فضانوردان اغلب کمی دیرتر می‌خوابند تا از زمان کوتاهی که برای استراحت دارند لذت ببرند. ایستگاه فضایی بین‌المللی مجهز به اینترنت پر سرعت است بنابراین فضانوردان می‌توانند به راحتی با اعضای خانواده خود تماس بگیرند یا ساعات استراحت خود را با فیلم دیدن و وقت گذرانی در فضای مجازی سپری کنند. برخی از فضانوردان مانند کریس هادفیلد نیز آلات موسیقی شخصی خود را به ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌برند. گیتار، ساکسیفون و کیبورد در مقاطع زمانی مختلفی به ایستگاه فضایی برده شده‌اند.

با این حال، یکی از محبوب‌ترین سرگرمی‌های فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی نگاه کردن به بیرون پنجره است. فضانوردان در ایستگاه فضایی می‌توانند هر ۹۰ دقیقه طلوع و غروب خورشید بر کره زمین را تماشا کنند. وقتی بالاخره زمان خواب فرا می‌رسد، فضانوردان خود در کیسه خواب‌های مخصوصی می‌خوابند تا در طول خواب در فضا شناور نباشند. از آنجایی که ایستگاه فضایی بین‌المللی در تمام ساعات پر صدا و روشن است، بیشتر فضانوردان ترجیح می‌دهند با چشم بند و گوش‌گیر بخوابند. پس از چند ساعت خواب، فضانوردان بار دیگر با تماسی از هیوستون از خواب بیدار می‌شوند و آماده آغاز دوباره این چرخه می‌شوند.

منبع: fararu-763455



عکس خوانده نمی‌شود