جستجو
رویداد ایران > رویداد > (تصاویر) مردمی که صدها سال است بر روی «نِی» زندگی می‌کنند

(تصاویر) مردمی که صدها سال است بر روی «نِی» زندگی می‌کنند

یکی از بی‌نظیرترین مکان‌های زندگی در دنیا، جزایر شناور ساخته شده از نی در دریاچه تیتیکاکا است؛ جایی که به «جزایر شناور اوروس موسوم» است. در این مطلب درباره تاریخ و فرهنگ این منطقه می‌خوانید.

فرادید| جزایر شناور اوروس (Uros) گوشه‌ی کوچکی از مرتفع‌ترین دریاچه قابل کشتیرانی جهان یعنی دریاچه تیتیکاکا (Titicaca) را اشغال کرده‌اند. منصفانه است اگر بگوییم هیچ جای دیگری مانند آن روی زمین وجود ندارد.

به گزارش فرادید، اعتقاد بر این است که قوم اورو (Uru) یا اوروس (Uros) از نخستین ساکنان دریاچه تیتیکاکا هستند. آن‌ها صدها سال است که یک سبک زندگی شناور را حفظ کرده‌اند. اوروس‌ها برای محافظت از خود در برابر گروه‌های مهاجم، جزایر متحرکی از گیاه بومی «توتورا» ساختند و روی آن‌ها ساکن شدند؛ شاید آن‌ها تنها قومی در جهان باشند که بر روی جزیره‌هایی مصنوعی و شناور زندگی می‌کنند.

در صورت بروز تهدید، آن‌ها به سادگی می‌توانستند جزایرشان را به جای دیگری در دریاچه منتقل کنند. این راهکار مدت‌های طولانی مؤثر واقع شد، اما اینکاها و اسپانیایی‌ها در نهایت جزایر آن‌ها را کشف کردند.

فرهنگ جزایر اوروس  

پرو خانه نزدیک به ۲۰۰۰ نفر اوروسی است. حدود ۱۲۰۰ نفر هنوز در جزایر شناور دریاچه تیتیکاکا زندگی می‌کنند. گیاه توتورا که از بسترهای وسیعی که به وفور در دریاچه رشد می‌کنند، برداشت می‌شود ستون اصلی زندگی اوروس را تشکیل می‌دهد. خانه‌ها، قایق‌ها و خود جزایر همگی از نی توتورا ساخته شده‌اند. 

قایق نی جزایر اوروس

جزایر شناور دریاچه تیتیکاکا چگونه ساخته می‌شوند؟

مردمان اوروس برای ساختن جزیره، با گره زدن لایه‌هایی از ریشه‌های توتورا بهم، یک پایه‌ی محکم اما سبک ایجاد میکنند. ریشه‌های توتورا به طور طبیعی در زمان برداشت شناور هستند. ریشه‌ها در طول فصل بارندگی بین نوامبر و مارس، در سطح دریاچه شناور می‌شوند. مردان اوروس مسئول جمع‌آوری بهترین ریشه‌ها برای جزایرشان هستند. اگر ریشه‌ها خاک زیادی داشته باشند، فرو می‌روند. 

نمایش نحوه ساخت جزیره

9

مترجم: زهرا ذوالقدر

منبع: faradeed-176460

برچسب ها
نسخه اصل مطلب