درباره ما نسخه آزمایشی | سه شنبه، 28 بهمن 1404

کد: 249300 | 11 مهر 1402 ساعت 14:32

جایزه نوبل فیزیک سال ۲۰۲۳ به چه کسانی رسید؟

پیر آگوستینی استاد دانشگاه اوهایو آمریکا، فرنس کراوس پژوهشگر در موسسه ماکس پلانک آلمان و آن لوئیلیه استاد دانشگاه لوند سوئد سه برنده نوبل فیزیک ۲۰۲۳ هستند.
جایزه نوبل فیزیک سال ۲۰۲۳ به چه کسانی رسید؟


آکادمی سلطنتی علوم سوئد روز سه‌شنبه ۳ اکتبر (۱۱ مهر) نام پیر آگوستینی، فرنس کراوس و آن لوئیلیه را به عنوان برندگان جایزه نوبل فیزیک سال ۲۰۲۳ میلادی اعلام کرد.

به گزارش یورونیوز؛ در بیانیه هیأت داوران آمده است که این جایزه برای «به کار بستن روش‌های تجربی جهت تولید پالس‌های بسیار کوتاه آتوثانیه‌ای نور به منظور مطالعه بر رفتار الکترون در ماده» به این سه دانشمند اعطا می‌شود.

الکترون‌ها به‌قدری سریع حرکت می‌کنند که پیش از این تصور می‌شد دنبال کردن آن‌ها غیرممکن است. این سه دانشمند، اما با مطالعات خود راهی برای ایجاد پالس‌های بسیار کوتاه نور کشف کردند که می‌توان از آن برای اندازه‌گیری حرکت سریع الکترون‌ها استفاده کرد.

منبع: fararu-670089



عکس خوانده نمی‌شود