hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > سبک زندگی > سرگرمی > روز جهانی قلب در تقویم 1403 چه تاریخی است؟ علت نامگذاری آن

روز جهانی قلب در تقویم 1403 چه تاریخی است؟ علت نامگذاری آن

1402/12/20 , 08:54
29 سپتامبر روز جهانی قلب نامگذاری شده است. در این مطلب علاوه بر تاریخ آن در تقویم سال 1403 هدف از نامگذاری آن همراه با نکاتی برای مراقبت از قلب را آورده ایم.

اتحادیه جهانی قلب از سال 2005 روز 29 سپتامبر را به عنوان روز جهانی قلب ( به انگلیسی World Heart Day)  نامگذاری کرد.

تاریخ دقیق روز جهانی قلب در تقویم سال 1403

تاریخ دقیق روزجهانی قلب در تقویم شمسی برابر است با : روز یکشنبه 8 مهر سال 1403

تاریخ دقیق روزجهانی قلب در تقویم قمری برابر است با : روز یکشنبه 26 ربیع الاول سال 1446

تاریخ دقیق روزجهانی قلب در تقویم میلادی برابر است با : روز یکشنبه 29 سپتامبر سال 2024

روز جهانی قلب علت نامگذاری روز جهانی قلب 

روز جهانی قلب به عنوان یک ابتکار جهانی در سال 2000  عنوان شد تا آگاهی عمومی نسبت به تهدید بیماری قلبی و سکته مغزی و اهمیت شیوه زندگی قلب سالم را افزایش دهد. روز جهانی قلب سالانه توسط اعضای اتحادیه جهانی قلب در بیش از 100 کشور و با همکاری بیش از 200 عضو از سازمان ها، انجمن های علمی، بنیادها و جمعیت های بیماران و انجمن های قلب و عروق برگزار می شود. سازمان جهانی بهداشت نیز به طور فعال از این روز حمایت می کند. این اتحادیه اعتقاد دارد که سلامت قلب برای هر فرد یک حق بشری اساسی ویکی از ارکان دسترسی به عدالت در سلامت جهانی است.

بر اساس این گزارش اتحادیه جهانی قلب از سال 2005 هر ساله، روز آخر ماه سپتامبر را بعنوان روز جهانی قلب برای افزایش آگاهی جهانیان در خصوص بیماری های قلبی عروقی معین کرده است. این روز یک نقش مهمی در حساس سازی و اطلاع رسانی در خصوص سلامت قلب و عروق دارد و فرصت جهانی مهمی است که می توان برای افزایش آگاهی و تشویق افراد، اعضای خانواده، جوامع، سیاستگذاران و تصمیم گیران در طول سال از آن استفاده کرد. یکی از مهمترین و مطمئن ترین راه های رسیدن به اهداف پیشگیری و کنترل بیماری قلبی عروقی آموزش همگانی و برگزاری پویش های عمومی است. این روز در واقع شروع برنامه و فعالیت هایی است که باید در طول سال ادامه یابد. به همین منظور مقرر است فعالیت های ملی مانند سخنرانی ها و گفتگوها و معاینات بهداشتی و غربالگری های سلامتی از جمله وزن، قند، کلسترول و فشارخون، فعالیت های ورزشی سازماندهی شده ، برگزاری گفتگوهای عمومی در مورد بیماری قلبی عروقی، داستان ها و تجربیات واقعی از افراد مبتلا به بیماری قلبی عروقی و نحوه درمان و کنترل آن، برگزاری فوروم های علمی، نمایشگاه، برگزاری مراسم و وقایع ورزشی در سراسر دنیا توسط اعضا و شرکای اتحادیه در همین زمینه و بر اساس موضوعات تعیین شده در هر سال، به شکل بسیج های اطلاع رسانی و آموزشی، سازماندهی شوند.

عوامل خطرزای اصلی در بیماری های قلبی

  •  استعمال سیگار
  •  فشار خون بالا
  •  میزان کم کلسترول خوب یا HDL
  •  سابقه خانوادگی بیماری‌های قلبی زودرس

روز جهانی قلب 

 نکاتی برای محافظت از قلب


سیگار نکشید: یکی از مھمترین عوامل بروز حملات قلبی، سیگار است. احتمال بروز حمله قلبی در یک فرد سیگاری، تا ٧٠ درصد بیشتر از یک فرد غیر سیگاری است. اگر سیگار می کشید و در کنار آن ھم به سلامتی قلب و بدن خود اھمیت می دھید، بدانید که این دو در تضادی عظیم ھستند. پس سعی کنید از ھمین امروز سیگار را کنار بگذارید.
 
مصرف کربوهیدراتها را کم کنید:  تحقیقات نشان داده اند که مصرف بیش از انداره موادی که کربوھیدارت دارند، احتمال بروز بیماری قلبی را تشدید می کنند. مواد غذایی مانند کورن فلکس، نان ھای چرب و سیب زمینی سرخ کرده در این دسته قرار می گیرند.
 
چک آپ منظم داشته باشید:  اگر در خانواده تان، فرد یا افرادی با سابقه بیماری و یا حمله قلبی هستند،آگاه باشید که شانس بروز این بیماری در شما بیشتر از سایرین است. به هر ترتیب می توانید با چک آپ منظم بررسی سطح کلسترول خون و اندازه گیری فشارخون در بازه های زمانی منظم، قبل از بروز حادثه از خود محافظت کنید. البته این چک آپ ها برای همه افراد توصیه می شوند.
 
فعالیتهای ورزشی منظم را از یاد نبرید روزانه ٢٠ تا ٣٠ دقیقه از وقت خود را به ورزش های سبک اختصاص دهید. این مقدار ورزش می تواند سرعت تپش قلب شما را بین شصت تا هفتاد درصد افزایش دهد. پیاده روی به عنوان یکی از بهترین و ساده ترین ورزش ها بهترین توصیه است. حتی اگر در توان خود می بینید، بد نیست در این ٢٠ دقیقه، کمی هم دویدن را امتحان کنید.

 استرس به خود راه ندهید: برخی متخصصین، استرس و ناراحتی اعصاب را مھمترین دلیل بیماریها و عوارض قلبی به حساب می آورند. استرس حاد، در حد عواملی ھمچون سیگار کشیدن، فشار خون بالا، افزایش کلسترول خون و عدم فعالیت بدنی، می تواند ریسک حمله قلبی را افزایش دهد.


 

امتیاز: 5 (از 1 رأی )
نویسنده
گروه تحریریه
گروه تحریریه
گروه تحریریه پایگاه خبری رویداد ایران

نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد