hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > سمنان| دردسرسازی سن برای گندم سمنان

سمنان| دردسرسازی سن برای گندم سمنان

اگرچه استان سمنان از قطب‌های تولید و برداشت گندم در کشور است اما این روزها آفت سن بلای جان گندم سمنان شده است. سن گندم از آفات بسیار مهم و اقتصادی گندم است که از میان دیگر آفات گندم سن گندم مقام اول را ازلحاظ خسارت اقتصادی دارد. این آفت سالانه خسارت سنگینی را به مزارع گندم وارد می‌کند.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: میزان تولید گندم در زمینه تولید محصولات زراعی در استان سمنان بعد از انقلاب یک هزار درصد افزایش داشته که این میزان افزایش چشمگیر است.

خدابخش عرب با بیان این‌که میزان تولید گندم استان سمنان در سال 1357، 10 هزار تُن و در سال 1367 بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی 106 هزار و 575 تُن بوده است، افزود: امسال باوجود خشکسالی و کم‌آبی با مدیریت منابع آبی، 110 هزار تُن گندم در استان سمنان برداشت شد.

گندمی که کیفیت ندارد

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان با بیان اینکه گندم تولیدی این استان از ایوانکی تا دامغان کیفیت چندانی ندارد گفت: وجود آفت سن یکی از مهم‌ترین دلایل کیفیت پایین گندم در این مناطق است؛ چراکه آفت سن بخش مهمی از مهم‌ترین پروتئین‌ها و خواص این محصول را از بین می‌برد.

محمدباقر منوچهری با بیان اینکه گندم از کشت‌های اولویت‌دار در کشور و استان است، گفت: بیش از ۳۸ درصد اراضی کشاورزی این استان به کشت گندم اختصاص دارد.

او افزود: ۳۱ هزار و ۸۰۰ هکتار از ۸۴ هزار هکتار اراضی قابل‌کشت این استان زیر کشت محصول استراتژیک گندم قرار دارد.

او با بیان اینکه گندم تولیدی استان سمنان به‌اندازه مصرف آن در استان است افزود: گندم در همه شهرستان‌ها و بخش‌های این استان از ایوانکی در غربی‌ترین نقطه استان تا کالپوش و میامی در شرقی‌ترین نقطه این استان پهناور کشت می‌شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان با بیان اینکه گندم استان جز در برخی مناطق شرقی این استان از کیفیت بالایی برخوردار نیست تصریح کرد: به‌استثنای برخی مناطق شرق استان و خصوصا کالپوش که گندم آن باکیفیت‌ترین گندم‌های کشور قابل‌مقایسه است گندم تولیدی در دیگر نقاط این استان از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست و از همین رو بخشی از گندم موردنیاز استان از استان‌های دیگر و ازجمله گندم باکیفیت استان گلستان تهیه و در اختیار کارخانه‌های آرد استان قرار می‌گیرد.

منوچهری با بیان اینکه خوشبختانه جهاد کشاورزی استان برنامه بسیار خوبی برای مبارزه با آفت سن در این مناطق آغاز کرده ادامه داد: همچنین جهاد کشاورزی ارقام کیفی گندم را تهیه و به‌صورت بذر در اختیار گندم کاران استان قرار داده تا به کیفیت گندم تولیدی استان کمک کند.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان با بیان اینکه سن موجود مقاومی است افزود: این موجود زنده جهش ژنتیکی داشته و به‌مرور در برابر هر سمی که برای مقابله با آن استفاده می‌شود، مقاوم می‌شود و از همین رو مبارزه با این آفت بسیار سخت و زمان‌بر است.

او با بیان اینکه امسال ۸۵ هزار تن گندم استان خرید تضمینی شد خاطرنشان کرد: بالغ‌بر ۱۱۴ میلیارد تومان طلب گندم کاران استان به‌صورت ۱۰۰ درصدی پرداخت‌شده و کشاورزان هیچ طلبی از این اداره کل بابت فروش گندم ندارند.

این مدیرمسئول با اشاره به میزان تولید و خرید گندم تضمینی این استان در ۱۰ سال گذشته گفت: سال ۸۹ با ۱۰۴ هزار تن بیشترین خرید تضمینی گندم در این استان ثبت‌شده و سال ۹۵ با ۹۹ هزار تن و ۹۷ با ۸۵ هزار تن به ترتیب بیشترین خرید تضمینی گندم در این استان ثبت‌شده است. البته دسترسی به آمار خرید گندم در سال‌های قبلی و ازجمله سال‌های آغازین ۴۰ ساله بعد انقلاب به دلیل عدم وجود یک سامانه دقیق غیرممکن است.

تلاش برای کیفیت‌بخشی به آرد استان سمنان

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان از تلاش برای کیفیت‌بخشی به آرد این استان خبر داد و اضافه کرد: هرساله بخشی از گندم موردنیاز استان از گندم کیفی دیگر استان‌ها تأمین می‌شود و امسال نیز در همین راستا تاکنون بیش از ۳۰ هزار تن گندم باکیفیت از استان گلستان خریداری و به همراه گندم باکیفیت شرق استان در اختیار کارخانه‌های آرد استان قرارگرفته است.

او از تلاش برای کیفی‌سازی آرد خبازی‌های استان خبر داد و گفت: با اقداماتی که صورت گرفته خوشبختانه آرد باکیفیتی در اختیار خبازی‌های استان قرار می‌گیرد و نان تولیدی استان عمدتاً از کیفیت مطلوبی برخوردار است.

منوچهری از وجود پنج کارخانه آرد فعال در این استان خبر داد و گفت: این پنج کارخانه در شهرهای گرمسار، سرخه، سمنان، دامغان و شاهرود فعالیت و آرد موردنیاز استان را تولید می‌کنند.

او با بیان اینکه این کارخانه‌ها بیش از نیاز استان آرد تولید می‌کنند ادامه داد: بخش قابل‌توجهی از آرد تولیدی استان به دیگر استان‌ها ارسال می‌شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان سمنان با بیان اینکه کارخانه آرد سرخه تنها کارخانه آرد پیش از انقلاب در استان است افزود: چهار کارخانه آرد نیز همگی در سال‌های پس از انقلاب در استان راه‌اندازی شدند.


امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد