hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > مرکزی|بانوان اراک در انتظار منطقه ممنوعه

مرکزی|بانوان اراک در انتظار منطقه ممنوعه

مبانی و اصول معماری سنتی ایران در تاریخ معماری جهان همواره شگفت انگیز بوده است، خانه به عنوان سکونتگاه خانواده شاید بتوان گفت همواره جایگاهی مقدس بشمار می رفته و رعایت تمامی اصول وابسته به آسایش و تعالی این نهاد جزو ویژگی های اصلی در نگاه معمار حکیم ایرانی بوده است.
در این میان جایگاه زن به عنوان یکی از ارکان اصلی خانواده ایرانی در سنت و فرهنگ ایران جالب توجه بوده است. در گونه عموما درونگرای معماری سنتی ایرانی توجهی مرئی به حضور زنان شده و تمامی ساختارها در این کالبد نشان از ایجاد حریم و حجاب جهت صیانت از زنان و ایجاد آسایش و رفاه برای او دارد.
باور مردم به ارزش نهادن به زندگی شخصی و حرمت آن و همچنین حفظ عزت نفس افراد، در کنار تأکید مذهب بر محوریت محرمیت به عنوان یکی از اصول اساسی در فرهنگ ایرانی در معماری اسلامی موجب شد تا فضای اندرونی و بیرونی در بخش داخلی خانه و اصل درونگرایی و برونگرایی در کلیت معماری خانه مورد توجه قرار بگیرد. خانه هایی بزرگ و بزرگ تر با حیاط هایی عموما در مرکز یا به دور از ورودی خانه با راه دسترسی باریکی به ورودی، آنچیزی است که ایرانیان در گذشته برای خانواده فراهم می کردند. زنان که تقریبا همگی خانه دار بودند در این فضای امن که اشرافی از بیرون بر آن وجود نداشت با آرامش از موهبات گل و درخت و آب بهره می بردند و در حالت معمول، نه از کمبود آفتاب و هوای تازه خبری بود و نه از افسردگی، نه از زندگی آپارتمانی خبری و بود و نه از دغدغه های زندگی مثلا مدرن.
زنان ایرانی در چنین فضایی سابقه زندگی دارند، حداقل در خاطرات خودشان یا عکس های خانه مادربزرگ آنرا به یاد می آورند. زندگی در بنایی که حتی ساخت آن پیوندی بس تنگاتنگ با مذهب داشته است، هرچند با ورود الگوهای زندگی غربی به معماری ایرانی تغییرات زیادی در طراحی خانه ها ایجاد شد، اما نیاز به رعایت حریم و نشانه های لزوم ایجاد آسایش برای زنان در فضاهایی با ویژگی اصطلاحا "ورود ممنوع برای آقایان" همچنان در جامعه ایرانی، حداقل در میان بیشتر طبقات اجتماعی به عنوان یک ضرورت به چشم می خورد.
هرچند در دهه های اخیر با ظهور تدریجی مدرنیته و مظاهر آن و حضور معماران دانشگاهی متأثر از فرهنگ غرب و نا آشنا با فرهنگ ایرانی در معماری و ساختارهای اجتماعی و شرایط اقلیمی در ایران، برونگرایی تا حدودی جایگزین ماهیت درونگرایی شد. دوری از آن خانه های بزرگ و حیاط های تو در تو و زندگی در فضاهای تنگ آپارتمانی و گرفتاری های هزار و یکرنگ زندگی های جدید و نبود ساعتی فراغت در کنار نبود مکانی برای گذران همان یکی دو ساعت فراغتی که در شلوغی زندگی روزمره می توان به آن دست پیدا کرد به تدریج زنان را به سمت افسردگی و فوران نیاز به مکانی برای گذران ساعتی به دور از روزمرگی های زندگی سوق داده است و البته نبود یا کمبود امکانات تفریحی برای زنان این نیاز را دوچندان کرده است، به گونه ای که زنانی که خانه های بزرگ و وقت زیاد دارند، آنقدر که نمی دانند چه کنند هم به چنین فضایی احساس نیاز می کنند تا مگر در جمعی دوستانه با استفاده از امکاناتی هرچند محدود، ایجاد طراوت را در جسم و جانشان احساس کنند.
به گفته یک روانشناس در گذشته به دلیل وجود حیاط‌های وسیع در خانه‌ها بانوان از فضای باز با لباس راحت استفاده کافی می کردند اما امروز با توجه به محدودیت آپارتمان‌ها و مشرف بودن حیاط کوچک منازل، امکان استفاده از فضای باز برای بانوان همچون گذشته وجود ندارد.
سمیه ترابی زنده شدن کودک درون را از جمله مزایای این پارک‌ها عنوان و در اینباره تصریح کرد: شخصیت فرد از سه بعد والد، بالغ و کودک تشکیل شده است که والد مدام فعل "نکن" را یادآور می‌شود، بالغ متعادل و قانونگراست و کودک در مقابل والد، به دنبال لذت بردن است.
وی ادامه داد: در جامعه ما به دلیل نوع تربیت خاصی که برای دختران در نظر گرفته می‌شود، از سنین کودکی بعد والد شخصیت فرد بیشتر نمایان می‌شود و نکن‌ها وی را در برابر لذت‌های کودکانه وادار به عقب نشینی می‌کند.
ترابی این عامل را سبب پنهان شدن کودک درون و ارضاء نشدن این بعد شخصیتی دانست و افزود: این امر موجب پرخاشگری و رشد روحیه ایرادگیر در فرد می‌شود و در حقیقت شادابی روحی او از بین می‌رود.
این روانشناس، احداث پارک بانوان را فرصت مناسبی برای جلوه‌گری کودک درون عنوان و بیان کرد: اغلب شاهد هستیم که بانوان تمایل زیادی به استفاده از وسایل بازی و دوچرخه‌سواری دارند و این امر نشأت گرفته از سرکوبی کودک درون آنهاست. حضور در پارک بانوان و دویدن‌ها و بازی بانوان در این پارک‌ها کودک درون را فعال می‌کند.
وی اضافه کرد: این امر موجب شادابی بانوان، رفع شخصیت ایرادگیر و بعضا پرخاشگر آنها می‌شود و به این طریق بانوان حضور مؤثرتری در جامعه و محیط خانه خواهند داشت.
خلاصه اینکه زن اگر باشی دوست داری بعضی وقت‌ها ساعتی خارج از خانه های عموما آپارتمانی، یک جای دنج و آرام با خودت و با دوستان همجنست فارغ از هر دغدغه و چشم مزاحم و پرسشگر خلوت کنی و با یکدیگر بگویید و بخندید بدون آنکه قضاوت شوید، یا نه اصلا شاید زن اگر باشی بویژه بعضی وقت‌ها که کودک درونت به سراغت می آید، دوست داری بیرون بزنی، دلت در خانه می‌گیرد، دلت می‌خواهد بچه بازی در بیاوری، ادای کودکیت را دوره کنی آن وقت است که دلت جایی را می‌خواهد که هم آسمان داشته باشد هم اختصاصی برای خودت و افرادی از جنس تو باشد، تا هوای آزاد را با تمام وجودت احساس کنی، دوچرخه سوار شوی، بدوی، بخندی آنچنانکه درختان و آسمان بشنوند .
بانوان اراکی همچون بانوان دیگر شهرهای این کشور این نیاز را احساس می کنند و شاید حتی بیشتر از برخی شهرهای این کشور. اراک صنعتی در دوران توسعه آنچنانکه به بزرگتر شدن مرزهای صنعتش پرداخته به افزایش متناسب آرامشی که باید از توسعه صنعتی نصیب برد نپرداخته. ولی آنقدر که اینروزها تبعات اقتصادی عدم دوراندیشی در صنعت این شهر را به چشم مشاهده می کنیم، قادر به مشاهده بسیاری از تبعات اجتماعی این توسعه نامتناسب نیستیم.
یکی از مواردی که در زمان رشد قارچ گونه واحدهای صنعتی در این شهر و اطرافش مغفول ماند تناسب فضاهای تفریحی با فضاهای صنعتی بود، چیزی که همگان نسبت به کمبودش در اراک اذعان دارند و در این میان بانوان بسیار کمتر دیده شدند.
در این میان پارک بانوان از راهکارهای جبران کمبود فضاهای تفریحی برای بانوان است. راهکاری که مدیران شهری در ایران برای رفع این نیاز بانوان پیدا کردند و در برخی شهرها برای ایجاد آن به عنوان مکانی امن و محرم برای زنان اقدام شد.
کلنگ اول: تیر92
چهارشنبه 26 تیر سال 92 بود که اراکی ها هم صدای کلنگی که برای احداث پارک بانوان اراک توسط استاندار وقت به زمین زده شد را شنیدند .
مدت ها بود که از لزوم ایجاد فضای نشاط برای بانوان اراکی و پارک های بانوانی که شهرهای دیگر دارند و ما نداریم سخن گفته می شد و این کلنگ‌زنی شاید برای بانوانی که از آن خبردار شدند کورسوی امیدی در راستای برخورداری از فضایی مخصوص خودشان برای دستیابی به ساعتی آرامش و فرار از شلوغی های زندگی روزمره و مسئولیت هایش، روشن کرد.
احداث پارک بانوان باید و نبایدهای بسیاری دارد و با عنایت به تمام باید و نبایدهای این منطقه ممنوعه برای آقایان، که شاید یکی از معدود محدودیت های ممنوعیتی مثبت - به جهت ایجاد فضای فعالیت بدون نگرانی های عرفی و دینی برای بانوان - در جامعه تلقی شود، این کلنگ زنی در میدان فراهان انجام شد.
اشرف بهادری نایب رییس شورا و رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی وقت شهر اراک که گویی با اشراف بر این نیاز بانوان اراکی پیگیری ها و تاکیدات بسیاری در راستای اجرای این طرح داشت و لزوم اجرای آن را در جلسات متعدد و متنوع عنوان کرده بود، در خصوص این پارک گفته بود: شهرها مردانه ساخته شده‌اند و دسترسی بانوان به امکانات کمتر است و نسبت به آقایان شرایط سخت و فشارهای روانی بیشتری را متحمل می شوند؛ نیازهای آنها نادیده گرفته شده است و به همین دلیل توجه به نیازها و درخواست های آنان امری ضروری و واجب است.
به گفته وی، از سال 86 (دوران فعالیت شورای سوم شهر اراک) احداث پارک بانوان اراک در دستور کار قرار داشته است واز سال 88 طرحی توسط کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی جهت توانمندسازی بانوان شهر اراک ارائه شد که سرانجام بعد از پیگیری های مکرر، اجرای این پروژه تحت عنوان مجتمع فرهنگی، ورزشی، هنری، آموزشی و شغلی بانوان شهر اراک، در چهارشنبه 26 تیرماه آغاز شد.
این طرح 30 هکتاری قرار بود در صورت تامین بودجه ظرف یکسال احداث شود.
وی در این خصوص گفته بود: زمان مورد نیاز برای احداث این مجتمع در صورت تامین اعتبار بالغ بر 20 میلیارد تومانی، طی یک سال آینده خواهد بود و در غیر این صورت حداکثر طی 3 سال به شکل فازبندی شده طول خواهد کشید. همچنین در بودجه سال 92 شهرداری یک میلیارد تومان برای این مجتمع در نظرگرفته شده و انشاالله مقرر شده است که مبلغی از اعتبارات از طریق استانداری تامین شود.
البته این کلنگ زنی در حالی انجام شد که نامناسب بودن مکان احداث این پارک به جهت دسترسی نامناسب آن برای بانوان از مسائلی بود که انتقاداتی را برانگیخته بود. این طرح که قرار بود به صورت سرپوشیده و سرباز با امکاناتی نظیر فضاهای ورزشی، سالن همایش های مذهبی، گلخانه مجهز به کلینیک آموزش و فروش گل و گیاه، مرکز اداری، قفس پرندگان، سالن ورزش های توپی، استخر، جکوزی، محل کرایه دوچرخه، خانه سلامت، مهدکودک، کتابخانه و بازارچه های خوداشتغالی، استخر و محوطه بازی کودکان، آمفی تئاتر، آلاچیق های چوبی، پیست دوچرخه سواری و مسیر پیاده روی، دریاچه مصنوعی و در بخش فضای سبز باغی با 280 هزار نوع گیاه شامل درخت، درختچه و دیگر گونه های گیاهی ایجاد شود، به سرانجام نرسید و به نوعی هم نشان داد که با توجه به اینکه ساخت پروژه های خیلی کوچکتر و اولویت دارتر از این هم در اراک چندین سال زمان می برد، اولا سنگ بزرگ علامت نزدن است و دوما در دورانی که وضعیت مالی کشور و استان بسیار بهتر از امروز بود هم ایجاد یک فضای خاص برای بانوان در اولویت نبود تا چنین پارکی با هزینه های بسیار کمتر از امروز ساخته شود.
کلنگ دوم: تیر 93
البته گفته می شد که بعد از کلنگ زنی این پارک که قرار بوده با الگوگیری از پارک پردیسان تهران اجرا شود، معارضینی برای بخشی از این مکان پیدا شدند و اجرای طرح را عملا با مشکل مواجه کردند تا اینکه طرح احداث پارک بانوان مجددا در شورای چهارم نیز مطرح شد و این بار مکانی جدید برای اجرای این طرح در نظر گرفته شد و در واقع تقریبا یکسال بعد در هشتم تیرماه 93 شهردار وقت اراک از در نظر گرفته شدن مکانی جدید برای احداث پارک بانوان اراک خبر داده و احداث این پارک تا پایان همانسال را وعده داده و گفته بود: جهت احداث پارک بانوان زمینی در حدفاصل شهرک حافظیه و شهرک قدس در نظر گرفته‌ایم .
پارک بانوان باید در مکانی احداث شود که ساختمان های بلندمرتبه مشرف به آن نبوده و فضایی امن و راحت برای استفاده بانوان در آن وجود داشته باشد و ابراهیم عباسی هم با تاکید بر این نکته گفته بود : با توجه به اینکه پارک بانوان باید در محل امنی قرار داشته باشد که دسترسی به آن برای بانوان راحت باشد این محل را انتخاب کردیم .
بهادری نیز در اینباره گفته بود: با توجه به وجود زمین مناسبی که در حد فاصل شهرک حافظیه و شهرک قدس قرار داشت و همچنین امنیت و آرامش حاکم بر این منطقه، مکان در نظر گرفته شده در این ناحیه از نظر من بهترین انتخاب است .
هرچند مجید کلوانی، منشی وقت شورای کلانشهر اراک با این انتخاب موافق نبوده و گفته بود: انتخاب این مکان به نوعی تبعیض بین مناطق شهری است . با توجه به اینکه سرانه‌ فضای سبز در مناطق دو و سه کمتر از منطقه یک است انتظار داشتیم که محل احداث پارک بانوان در این مناطق باشد .
البته یکی از سایت ها و پایگاه های خبری گفتگویی با یکی از داوطلبان عضویت در شورای پنجم را درج کرده که وی در آن از تراکم فروشی شهرداری وقت در این منطقه و اعطای مجوز ساختمان 10 طبقه سخن گفته بود و مدعی شده بود که با چنین ساختمان‌هایی عملاً حریم پارک از بین رفته است و از ساختمان‌ها به داخل پارک اشراف هست. البته صحت و سقم آنچه در این سایت از زبان آن داوطلب گفته شده را همان داوطلب باید تایید یا رد کند، البته امروزه در اطراف این پارک ساختمان های بلندی دیده می شود و شواهد نشان می دهد که ادعای قطعی مشرف نبودن بر این پارک را هم نمی توان پذیرفت، هرچند ممکن است سازندگان آن روی چترهایی که توسط درختان ایجاد خواهد شد نیز برای کاهش دید بیرونی آن حساب کرده باشند.
به گزارش ایسنا، با اینهمه بانوان اراکی همین محدوده خصوصی را حتی در صورت لزوم حفظ پوشش‌ چشم انتظارند ولی این پارک تا پایان سال 93 هم احداث نشد و بهادری تقریبا دو سال بعد در دیماه 95 از اختصاص اعتبار به پارک بانوان خبر داده و به ایسنا گفت: یک میلیارد و 650 میلیارد تومان برای تکمیل پارک بانوان اراک در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: 250 میلیون تومان از این مبلغ از اعتبارات استانی و مابقی از اعتبارات سفر هیات دولت به استان تامین شده است. تاکنون فضای بیرونی پارک، سنگ فرش محوطه پارک و بخش‌های مختلف محوطه تکمیل شده است.
بهادری با بیان اینکه شهردار قول داده است تا پایان فروردین ماه(سال 95) این پارک به بهره‌برداری برسد، افزود: سه میلیارد تومان جهت ایجاد استخر در این پارک با سقف متحرک و امکان استفاده از نور خورشید در نظر گرفته شده است .
البته این وعده نیز عملیاتی نشد و با شکل گیری شورای پنجم شهر اراک، داستان دنباله دار پارک بانوان به این دوره از شورا رسید و در این دوره، از این پروژه به عنوان یک پروژه "ناتمام با اهمیت" نام برده شد.
طوفان محمدی عضو شورای پنجم شهر اراک در آبانماه 96 با اشاره به رایزنی های صورت گرفته با شهردار اراک مبنی بر نصب تابلوی روزشمار در کلیه پروژه های نیمه تمام و تلاش در جهت بهره برداری از آنها در کوتاه ترین زمان ممکن گفته بود: پارک بانوان در لیست پروژه های "ناتمام و با اهمیت" قرار دارد .
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری استان مرکزی نیز این پروژه را رصد می کند. وی در آذرماه سال گذشته در بازدید از این پارک در دست احداث گفت: پارک بانوان اراک بر اساس برنامه هدفمند تا پایان سال جاری به بهره برداری می رسد .
سومین روز از بهمن ماه 96 نیز داوود تاجران شهردار جدید اراک در نشست خبری خود از برنامه ریزی و اقدام برای به سرانجام رساندن این پارک گفت و افزود: پارک بانوان با وسعت 9.5 هکتاری همراه با ایجاد امکانات لازم جهت انجام انواع ورزش‌ها و طراحی مهد کودک برای فرزندان در مراحل نهایی است و تلاش بر این است که تا پایان سال به بهره‌برداری برسد.
وی از برنامه ریزی جهت استفاده خانواده ها البته در ساعات شب از این پارک خبر داد و افزود: همچنین برای شب‌های این پارک نیز با ایجاد 50   آلاچیق، توسعه فضای خانوادگی مدنظر است و امکانی نیز برای استفاده معلولان ترتیب داده شده است .
این پارک اما در پایان سال 96 نیز به بهره برداری نرسید.
معاون سیاسی استاندار - به نقل از پایگاه خبری وی - در بازدید از روند تجهیز و بهره برداری پارک بانوان اراک که در 21 فروردین 97 انجام شد، اظهار کرد: زیرساخت های پارک تکمیل و آماده بهره برداری است ولی باتوجه به اینکه تکمیل و تجهیز بیشتر این پارک را در برنامه داریم تاکیدات لازم برای تجهیز کامل این پارک قبل از بهره برداری صورت گرفته که البته تاکنون نیز پیشرفت خوبی داشته است و با جدیت پیگیر هستیم تا هرچه سریعتر کار تجهیز  آن به پایان برسد و در ماه آتی شاهد افتتاح آن باشیم .
حالا نیمه اردیبهشت است و همچنان از افتتاح پارک خبری نیست، هرچند به نظر می رسد که شهردار اراک اهتمام بسیاری به ساخت این پارک دارد و اینهمه اهتمام و بودجه ای که صرف آن شده حتی گاهی سوال هایی را برانگیخته است.
برخی هم از انحراف بودجه این پارک گفتند و رییس شورای شهر اراک در پاسخ به سوال ایسنا در این خصوص گفت: هیچ سوءاستفاده‌ای در اجرای پروژه پارک بانوان در کار نبوده است.
فلک افلاکی درخصوص پروژه پارک بانوان و صرف بودجه چند برابری نسبت به رقم مصوب پروژه بیان کرد: اگر اصل را بر این بگذاریم که مجری کار پاک دست و درست است و اهمیت کار را بیشتر دانسته است، اما خارج از بودجه تعیین شده عمل می‌کند، کار او قابل قبول است. پارک بانوان یک پروژه خاص برای شهر اراک است و اگر قرار بود با بودجه 2 میلیارد تومانی اجرا شود قابلیت استفاده همه‌جانبه را نداشت، بر همین اساس شهردار در این راستا ابتکار به خرج داد و خواستار انجام یک کار نسبتا بزرگ تا پایان سال شد، بر این اساس بودجه بیش از میزان تعریف شده اختصاص یافت و بنا شد که از بودجه این طرح در سال آینده زودتر استفاده شود، نیت بدی هم در کار نبوده است و شهردار در واقع به دنبال اجرای کار کاملی است که در کشور کم نظیر باشد و این خواسته در حال تحقق است، نیت سودجویی در کلان کار وجود نداشته است و در این پروژه کار شهردار قابل دفاع است .

وی با بیان اینکه شهردار اراک نسبت به انجام این پروژه بیشتر حساسیت داشت، گفت: بودجه این طرح دو میلیارد تومان بود که به حدود 11 میلیارد تومان رسید، اما سوءاستفاده‌ای در آن صورت نگرفت و به نظر می‌رسد تا اوایل تابستان تکمیل شود. تلاش هم بر این است که طرح به صورت تکمیل شده به افتتاح برسد. شورای شهر به حقوق برابر زن و مرد اعتقاد دارد و باید امکانات برای هر دو به یک میزان در نظر گرفته شود، اما عملا با توجه به برخی محدودیت‌ها در شهر کمبودهایی برای بانوان وجود دارد و در چنین شرایطی این پروژه امکانات بسیاری را برای بانوان در اختیار قرار خواهد داد و فضای ورزشی استانداردی در این بخش در نظر گرفته شده است .
به نظر می رسد که مدیریت شهری اراک و البته مدیران استان اصرار بسیاری بر به ثمر رساندن هرچه زودتر این پروژه دارند و کاشت درخت همزمان با هفته درختکاری توسط سیدعلی آقازاده استاندار مرکزی در پارک بانوان شاید تاکیدی بر لزوم اجرای این طرح بود.
شهردار اراک نیز اخیرا در یک برنامه تلویزیونی گفت: زمین های بازی و ورزش، آب نما، سالن های آمفی تئاتر روباز، استخر سرپوشیده، تونل نور، تونل سبز در این پارک پیش بینی شده و احداث شده و در دست احداث است و در بهار 97 شاهد احداث این پارک خواهیم بود.
مدیر پارک بانوان اراک نیز در این برنامه این پارک را مجموعه کاملی برای برآوردن نیازهای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ورزشی بانوان استان و حتی مهمانانی که از دیگر استان ها می آیند دانست و افزود: تلاش بر این است که پارک با بهترین امکانات به بهره برداری برسد، به همین دلیل تاریخ دقیقی نمی توان برای افتتاح پارک ارائه داد.
مسئولان شهری اراک گفته اند این پارک 10 هزار متر مربعی که روزها مختص استفاده بانوان است، قرار است با تاریک شدن هوا خانوادگی شود و برنامه های شبانه برای شهروندان در آن برگزار شود به همین دلیل 60 سکو برای استفاده خانواده ها جهت گذران ساعاتی در این پارک پیش بینی شده است.
 
کشاورزیان سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری اراک نیز چند روز پیش در گفتگویی که درخصوص آخرین اقدامات انجام شده در این پارک گفته بود: مراحل اجرایی این پروژه از نهم آبان‌ماه سال گذشته به صورت ویژه در دستور کار سازمان قرار گرفت، به طوری که حتی با وجود شرایط آب وهوایی در اواخر پاییز و زمستان عملیات تکمیل این پروژه متوقف نشد و بخش‌های ساخت و ساز، زیباسازی و عمرانی این مجموعه با جدیت و اقدامات شبانه‌روزی دنبال شد.
به گفته وی، دیوار حائل پارک نیز با استفاده از رنگ‌های مناسب و گرم رنگ‌آمیزی شده و بخش‌های مختلف تفریحی، ورزشی، رفاهی و فرهنگی برای پارک بانوان اراک در نظر گرفته شده است. طراحی این مجموعه به نحوی است که در فصل‌های مختلف امکان استفاده از این ظرفیت وجود دارد.
کشاورزیان خاطرنشان کرد: سالن ورزشی چند منظوره، انواع ورزش‌ها از جمله والیبال، بسکتبال، تنیس، بدمینتون، مینی‌گلف، اسکواش و پیست دوچرخه و اسکیت از جمله امکانات بخش ورزشی پارک بانوان اراک است.
سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری اراک گفت: مکان زمین‌های مورد نیاز برای بخش ورزشی در محوطه پارک طراحی و مراحل آماده‌سازی، خاک‌برداری و آسفالت‌ریزی آن انجام و همچنین صفحه ستون‌ها کار گذاشته شده وآماده فنس‌کشی است و به زودی تکمیل خواهد شد و بخش ورزشی کاملی در اختیار بانوان قرار می‌گیرد.
وی افزود: ایجاد مهدکودک و زمین بازی کودکان نیز از طرح‌های در نظر گرفته شده برای این مجموعه است، که محوطه‌های این مکان‌ها تعیین و مراحل آماده‌سازی انجام شده است. ساختمان مدیریت، رختکن‌، سرویس‌های بهداشتی‌، نمازخانه، بوفه، رستوران، لمکده و… از دیگر امکانات تعبیه شده در این مجموعه است که مراحل ساخت این بخش‌ها انجام و در آینده‌ای نزدیک تمامی مراکز مذکور در این پارک تکمیل می‌شوند.
ایجاد فضاهایی مختص بانوان چه تفریحی چه ورزشی و ... در جامعه ای که در آن محدودیت هایی از نظر عرفی و شرعی برای بانوان وجود دارد، در راستای حفظ روحیه نشاط و شادابی در آنان ضرورتی انکارناپذیر است.
کارشناسان اذعان دارند که ایجاد و رشد بسیاری از آسیب های اجتماعی ناشی از نبود نشاط و شادابی در بنیان خانواده است و تاثیرگذاری غیرقابل انکار افسردگی و دلمردگی مادران و همسران به عنوان ارکان اصلی حفظ بنای خانواده در ایجاد ترک های خطرناک در دیوارهای این بنای آسیب پذیر حقیقتی است که برنامه ریزان و سیاستگزاران می دانستند اما شاید آنچنانکه باید به آن باور نداشتند و اینگونه شد که ایجاد یک پارک برای بانوان از مرحله طرح تا بهره برداری بیش از 10 سال(با احتساب دوران بررسی طرح) به طول انجامید. امید است این پارک که احداثش در ماه های اخیر سرعت گرفته است، بالاخره در تابستان به منتظرانش رو نشان دهد و امثال آن نیز البته با سرعتی بیشتر در دیگر نقاط این شهر صنعتی احداث شود.
 
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد