hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > خبرها > اخبار ویژه > مازندران| جفا در حق مهمانان خزر

مازندران| جفا در حق مهمانان خزر

درنای سیبری ، غاز پیشانی‌سفید کوچک، قوی فریادکش ، قوی گنگ و حتی خوتکا پرندگان مهاجری هستند که خودشان را به تالاب‌ها و آب‌بندان های مازندران می‌رسانند تا نامش را به‌عنوان پیشقراول پرندگان مهاجر زمستان گذر ثبت کند. اما هرساله شمار قابل‌توجهی از این پرندگان مهاجر به دلیل شکار بی‌رویه هرگز به دیار اصلی خویش باز نمی‌گردند ؛یکی از نقاط پرخطر  برای پرندگان مهاجر  که چند سالی است  آوازه زیادی پیداکرده؛ فریدونکنار است که از آن به‌عنوان قتلگاه پرندگان مهاجر یاد می‌کنند. 

تالاب بین‌المللی فریدون‌کنار در جنوب شرقی این شهر  واقع‌شده است  و همه‌ساله میزبان  انواع نادری از پرندگان  است؛ درنای سیبری ، غاز پیشانی‌سفید کوچک، قوی فریادکش ، قوی گنگ و انواع دیگر  آن از  پرندگان در معرض انقراضی هستند که سالانه راهی این تالاب می‌شوند؛  سرنوشت شوم  این پرندگان  این است که توسط دامگاه داران و یا مالکان زمین شکار و یا زنده گیری شوند و در بازار سیاه پرندگان باقیمت‌هایی گزاف به فروش برسند. به گفته شاهدان محلی همه‌ساله شاید حدود یک‌میلیون قطعه پرنده به فریدون‌کنار بیایند و اگر خوش‌شانس باشند دوباره به مبدأ اصلی خود بازمی‌گردند. سیاهچاله‌ای که اداره حفاظت محیط‌زیست مازندران هنوز در گیرودار کاهش آمار کشتار پرندگان آن مستأصل مانده است. باید به این نکته اشاره کرد که  زمین‌هایی که به‌عنوان تالاب بین‌المللی فریدون‌کنار ،سرخ‌رود و ازباران ثبت‌شده‌اند مالکان خصوصی دارد و دامگاه داران همان افرادی که آماده‌سازی ، صید و شکار عرصه میزبانی برای پرندگان مهاجر را بر عهده‌دارند کلیه هزینه‌ها را  خود تقبل می‌کنند و نگهبانی و برقراری امنیت تالاب را بر عهده‌دارند  کاری که انجام آن توسط نیروهای حفاظت محیط‌زیست و یا مأموران دیگر بسیار مشکل به نظر می‌رسد.

مخالفت جدی با صید و شکار به شکل کنونی

سید یونس حسینی دادستان ساری با اشاره به صید و شکار بی‌رویه پرندگان در فریدونکنار گفت: ما مخالف جدی صید و شکار به شکل کنونی و بی‌رحمانه در فریدونکنار هستیم و نباید نسل این ذخیره‌های نادر از بین رود و برنامه جدی برای ساماندهی شکار و صید داریم و بنا است اجازه ندهیم صید و شکار به چنین روندی ادامه یابد. حسینی، صید و شکار و کشتار بی‌رحمانه پرندگان نادر و مهاجر در فریدونکنار را مذموم برشمرد و گفت: عده‌ای از سودجویان با چنین رفتاری سبب می‌شود تا نگاه غیرصحیحی نزد افکار عمومی جهان علیه ملت فهیم ایران ایجاد شود وعده‌ای محدود دست به غارت پرندگان نادر، کمیاب و در حال انقراض می‌زنند.

او ادامه داد: از همه کسانیکه آگاهانه یا ناآگاهانه مشغول شکار پرندگان نادر هستند تقاضا داریم دست از شکار این‌گونه ها و سرمایه‌ها دست‌بردارند و امسال با شکار پرندگان نادر به‌طور قاطع برخورد می‌کنیم. او با تأکید بر اینکه غارت پرندگان نادر را شغل و کاسبی خود قرار ندهیم تصریح کرد: باید افزایش نسل پرندگان موردتوجه باشد.

حذف کشتار پرندگان نادر و کمیاب در فریدونکنار

حسینعلی ابراهیمی کارنامی مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران می‌گوید: در قانون مجازات اسلامی آمده که بهره‌کشی و شکنجه حیوانات دارای جرم بوده و مجازاتی برای آن در نظر گرفته‌شده است.

ابراهیمی با تأکید حذف کشتار پرندگان نادر و کمیاب در فریدونکنار اظهار داشت: امسال برخورد قاطع با شکار و صید در فریدونکنار صورت خواهد گرفت و ایجاد کرس، گذر و روش‌های دیگر صید و شکار در سال جاری ممنوع است. مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران با بیان اینکه صید و شکار به وجه ملی و بین‌المللی ملت ایران لطمه می‌زند ادامه داد: در راستای اجرای ساماندهی و مدیریت شکار و صید در شهرستان‌های فریدونکنار و محمودآباد، در سال ۱۳۹۳ طرحی ۵ ساله مبنی بر ساماندهی صید پرندگان و حذف روش‌های غیر سنتی و غیرقانونی تهیه و تدوین شد که این طرح مورد اتفاق‌نظر مسئولان استان نیز بوده که حذف روش‌های غیر گزینشی و صید و کشتارجمعی پرندگان را با روش تدریجی در برنامه قرار داده بود که متأسفانه اجرای این طرح از سوی دامگاهداران مورد تمکین قرار نگرفت. او یادآور شد: در سال گذشته نیز در راستای برقراری تعامل، پنج جلسه با نمایندگان دامگاهداران و دستگاه‌های محلی برگزار شد که بازهم متأسفانه به علت عدم تمکین دامگاهداران به حذف روش‌های صید غیر گزینشی (کرس، گذر، دام هوایی و شب دام) عملاً برقراری تعامل ممکن نشد و اداره کل حفاظت محیط‌زیست مازندران بر اساس قوانین و مقررات و تکالیف سازمانی خود، نسبت به معرفی متخلفین به مراجع قضایی اقدام کرد که بر اساس آرای صادره، برپایی هرگونه روش غیر گزینشی در سال ۱۳۹۷ ممنوع شده است. به گفته ابراهیمی، با توجه به ممنوعیت شکار به روش‌های غیر گزینشی و اطلاع‌رسانی‌های گسترده صورت گرفته اعم از ابلاغ آرای قضایی صادره به متخلفین، اطلاع‌رسانی توسط رسانه‌های گروهی، صداوسیما و استفاده از سایر روش‌های اطلاع‌رسانی در منطقه مانند نصب بنرهای هشداردهنده و ... هرگونه بهانه‌جویی را در خصوص هزینه‌های احتمالی برای آماده کردن اراضی و تهیه دانه از دامگاهداران سلب می کند.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد