hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > آمادگی سازمان پدافند غیرعامل جهت راه‌اندازی مرکز آموزش پدافند سایبری صنعت برق خراسان

آمادگی سازمان پدافند غیرعامل جهت راه‌اندازی مرکز آموزش پدافند سایبری صنعت برق خراسان

معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل کشور طی بازدید بخش‌های مختلف صنعت برق خراسان، در جریان ظرفیت‌ها و توانمندی‌های این مجموعه قرار گرفت.

مشهد رویداد امروز-سردار محمدعلی مطیعی در نشستی با مهندس ریاحی مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان و سایر مسئولان استان اظهار کرد: بازدید از توانمندی‌های صنعت برق خراسان، انرژی مضاعفی در ما ایجاد کرد. مساله نیروی انسانی در هر کاری از اهمیت زیادی برخوردار است و به همین جهت لازم است در این حوزه کار شود.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد می‌توان در پارک آموزشی صنعت برق خراسان که در آینده راه‌اندازی خواهد شد، سهم ویژه‌ای برای امنیت سایبری و پدافند غیرعامل و همچنین آموزش در این خصوص در نظر گرفت. ما نیز آمادگی لازم برای همکاری در این زمینه را داریم تا در این مجموعه مرکز آموزش پدافند سایبری و بازگشت‌پذیری را ایجاد کنیم.

سردار مطیعی تاکید کرد: صنعت برق خراسان ظرفیت بالایی در اختیار دارد که بهتر است برای راه‌اندازی مجموعه آموزش سایبری، توافق‌نامه‌ای بین شرکت برق منطقه‌ای خراسان و سازمان پدافند غیرعامل کشور منعقد گردد.

در ادامه رضا ریاحی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان ضمن استقبال از این پیشنهاد و ابراز آمادگی کامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان در این زمینه، بیان کرد: صنعت برق از 3 بخش عمده تولید، انتقال و توزیع تشکیل شده است. باید توجه داشت در حوزه انتقال و فوق توزیع در کشور سرمایه‌گذاری‌های کلانی صورت گرفته که حجم این سرمایه‌گذاری در خراسان رضوی بیش از 8000 میلیارد تومان است؛ این در حالی است که سهم صنعت برق خراسان از شبکه برق کشور فقط 7 درصد است. مراقبت از این سرمایه عظیم عمدتا بر عهده اپراتورها و شرکت‌های تامین و نگهداری است که حجم قابل ملاحظه‌ای از بدنه شرکت‌های برق منطقه‌ای را به خود اختصاص می‌دهند.

وی ادامه داد: بنابراین اگر بتوان تنها یک درصد ارزش افزوده در این بخش ایجاد کرد، عواید ناشی از آن ارقامی نجومی خواهد بود. در حال حاضر 16 شرکت برق منطقه‌ای در سطح کشور فعال است که هر کدام به طور متوسط سالانه حدود 50 تا 70 میلیارد تومان برای سرویس و نگهداری شبکه برق کشور هزینه می‌کنند.

مهندس ریاحی خاطرنشان کرد: با توجه به همه این موارد لازم است شرایطی فراهم شود که یک اپراتور بتواند مهارت‌های کاری را به خوبی فرا بگیرد.

وی با اشاره به سهم عوامل مختلف در بروز حوادث در شبکه تصریح کرد: در حوادث مربوط به شبکه علل مختلفی وجود دارد که هر کدام سهمی به خود اختصاص می‌دهد. بین عوامل خطا در سیستم‌های حفاظتی، سهم خطای نیروی انسانی 25.3 درصد است که بالاترین سهم بین همه عوامل به‌شمار می‌رود. این در حالی است که عمدتا  در بروز حوادث بیشتر به نقایص تجهیزات توجه می‌شود در حالی که یک‌چهارم این خطاها مربوط به نیروی انسانی است که می‌توان به شکلی کم‌هزینه آن را برطرف کرد.

مدیر عامل شرکت برق منطقه‌ای خراسان تصریح کرد: مساله اینجاست که ما به درستی مشکلات را تحلیل نمی‌کنیم. باید توجه داشت آموزش هزینه بسیار کمتری برای ما دارد. ما معلم و تجهیزات آموزشی لازم را در اختیار داریم و تنها نیازمان طراحی یک سیستم مستمر آموزش عملی اپراتورها و گروههای تعمیر و نگهداری است. در همین راستا شرکت برق منطقه‌ای خراسان به فکر ایجاد یک پارک آموزشی افتاد تا از آن برای آموزش این نیروها استفاده کند. باید توجه داشت نیمی از نیروهای شرکت‌های برق منطقه‌ای کشور نیروهای اپراتور و تعمیر و نگهداری هستند که اگر به درستی آموزش ببینند، حوادث شبکه کاهش خواهد یافت. نباید از یاد برد که سرعت عمل در کار نیروهای اپراتور مولفه بسیار مهمی است. حتی اگر بتوان یک درصد از حوادث را به وسیله همین آموزش‌ها کاهش داد، باز هم ثمرات مفید بسیار زیادی خواهد داشت.

وی با بیان اینکه در برنامه‌ریزی‌های ما قرار است همزمان طبق تقویم آموزشی، نیروهای اپراتور و گروه‌های تعمیر و نگهداری آموزش‌های لازم را ببینند، خاطرنشان کرد: این مرکز پس از راه‌اندازی می‌تواند مجموعه‌ای مفید برای کشورهای همسایه نیز باشد چراکه در حوزه صنعت برق، اکثر کشورهای همسایه نسبت به ما در سطح پایین‌تری قرار دارند. سطح صنعت برق کشور ما هم‌تراز با اروپاست. همین موضوع ظرفیتی است که می‌توان از آن برای آموزش، کسب درآمدهای ارزی، برقراری روابط دوستانه و فراهم‌سازی زمینه همکاری با کشورهای همسایه استفاده کرد.

 

مهندس ریاحی تاکید کرد: کشور ما از ظرفیت‌های زیادی برخوردار است اما باید بیاموزیم که نگاه به داخل داشته باشیم و با تکیه بر توانمندی‌های خودمان پیش برویم؛ تنها در این صورت است که پیشرفت خواهیم کرد. ما زمانی به پیشرفت واقعی می‌رسیم که تلاش کرده باشیم. متاسفانه اینطور عادت کرده‌ایم که نسخه‌ای غربی را به کشور وارد و آن را اجرا می‌کنیم. مشکل اکثر کشورهای در حال توسعه این است که در آن‌ها این تلاش خودباورانه در بعضی زمینه‌ها کم است. در همین راستا اعتقاد صنعت برق خراسان این است که باید دنبال افزایش بهره‌وری و دوری از هزینه‌تراشی برای کشور بود.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
برچسب ها
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد