hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > رویداد > اقتصادی > موقعيت فعلي ايران؛ ۲۰ سال گذشته اسپانيا

موقعيت فعلي ايران؛ ۲۰ سال گذشته اسپانيا

امروز ایران در شرایط بحران اقتصادی قرار دارد. این بحران اقتصادی گریبانگیر تمام کسب و کارها شده است و سه نوع نگاه فعالان اقتصادی در این شرایط به کسب و کار خود وجود دارد. برخی‌ها از آینده کسب و کار خود در ایران ناامید هستند، دسته دیگر به دنبال راهکاری برای برون رفت از این شرایط می‌گردند و دسته سوم درصدد این هستند که از این شرایط به وجود آمده منتفع شوند.
اين صحبت‌ها را مديرعامل شركت دي ان اي يونيون به عنوان پژوهشگر حوزه کسب و کار و اقتصاد بيان مي‌كند. به گفته او، کسب‌وکارها و بنگاه‌های اقتصادی برای خروج از این شرایط بحرانی چهار سیاست و برنامه پیش رو دارند؛ اول اینکه برای برون رفت از این شرایط درک درستی از وضعیت بازار داشته باشند. دوم اینکه به دنبال بازارهای تثبیت شده که همان بازارهای صادراتی است، هستند و صادرات را گسترش می‌دهند. سومین راهکاری که برخی از شرکت‌ها اتخاذ می‌کنند این است که خطوط تولید را افزایش دهند و چهارمین سیاست افزایش زیرساخت‌ها در این شرایط است. با شعارهایی مثل خودکفایی بنگاه‌های اقتصادی کشور را محدود کردیم. در واقع این سیاست‌ها سبب تحریم فضای اقتصادی ایران شده است و با شعاری مانند خودکفایی درهای بازارهای بین‌المللی را به روی خود بستیم و تحریم‌ها را خودمان به اجرا رساندیم.
تنها پنج درصد ایرانی‌ها کارت اعتباری دارند
روز گذشته ناصر پاشاپور نیکو، مدیرعامل و رییس هیات مدیره گروه دی ان ای یونیون به همراه مهندس محمد موسوی، عضو هیات مدیره و آقای گرهارد بارکوس، عضو هیات مدیره با حضور در نشست خبری به معرفی و عملکرد گروه و تاثیرگذاری مشاوره مدیران برای حضور و تداوم آن به عنوان برند در بازار رقابتی پرداختند. شرکت پژوهش بازار و رسانه امروز از گروه دي‌ان‌اي یونیون تحقیقات بین المللی استاندارد TGI درباره وضعیت بازارهای ایران و مقایسه آن با کشورهای خارجی انجام داده‌اند که نشان دهنده وضعیت کسب و کارها و بنگاه‌های اقتصادی در ایران است و شرایط برندها در بازارهای مختلف را بیان می‌کند. براساس گزارش بین المللی كه توسط اين گروه صورت گرفته، 62 درصد ایرانیان ساکن مناطق شهری از کارت‌های بانکی پول برداشت می‌کنند که این رقم در آلمان 91 درصد و آمریکا 71 و در مکزیک سه درصد است اما به رغم استفاده مختلف از کارت‌ها برای برداشت پول، تنها درصد کمی از شهروندان ایرانی کارت اعتباری متصل به بازارهای بین المللی را دارند که این رقم به پنج درصد می‌رسد، در حالی که 95 درصد چینی‌ها دسترسی به این کارت‌های بانکی دارند. در خصوص وضعیت بازار بیمه در ایران نيز بهره‌برداری از خدمات بیمه و تعداد افراد استفاده کننده از این خدمات رابطه مستقیم با شرایط اقتصادی کشورها دارد. از این رو در ایران تنها 16 درصد مردم از خدمات بیمه خصوصی استفاده می‌کنند که البته این آمار شامل افراد تحت پوشش بیمه درمان سازمان تامین اجتماعی، نیروهای مسلح و خدمات درمانی نمی‌شود. این در حالی است که درصد استفاده از پوشش خدمات بیمه خصوصی در کشورهای مختلف از جمله اسلونی، اسلواکی، آمریکا و فرانسه به بیش از 80 درصد می‌رسد کشورهایی مثل مجارستان و ویتنام با سه درصد پوشش خدمات بیمه خصوصی در پایین این جدول قرار دارند.
سه درصد ايرانيان، خانه‌های خود را بیمه کرده‌اند
پاشاپور با بیان اینکه نفوذ و گستردگی ارائه و استفاده از بیمه‌های عمر، خودرو و منزل در کشورهای مختلف متاثر از عوامل متعددی مانند ثبات شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی حاکم بوده و نشأت گرفته از نوع نگاه افراد به آینده است، گفت: طبق گزارش EMRC فقط 10 درصد ایرانیان دارای بیمه عمر هستند، این در حالی است که نفوذ این نوع بیمه در کشور سوئد 72 درصد است و در کشور اندونزی تنها به دو درصد می‌رسد. سه درصد ایرانیان مالک منزل شخصی نسبت به بیمه ساختمان و مسکن خود اقدام کردند که این رقم در کشورهایی مانند فرانسه و سوئد به بیش از 90 درصد می‌رسد.
پشت پا به بازارهای بین‌المللی با شعار خودکفایی
پاشاپور ادامه داد: معتقدم نگاه‌مان به کسب و کار، ثروت‌سازی و ایجاد ارزش افزوده باید تغییر کند. شاهد آن هستیم که در شرایط بروز بحران‌های اقتصادی در ایران، برندهایی به یک باره به وجود می‌آیند که این برندها بيشتر متکی به جریان‌های پرنفوذ هستند و پس از اتمام دوره بحران اقتصادی هم از بین می‌روند یا فعالیت‌شان کاهش پیدا می‌کند. وقتی فضای اقتصادی کشور را به بازارهای داخلی محدود می‌کنیم، نباید انتظار ارتقای کیفیت خدمات و محصولات را داشته باشیم؛ چرا که انگیزه‌ای برای رقابت وجود ندارد. با شعارهایی مانند خودکفایی، تحریم‌های داخلی برای فضای اقتصادی کشور ایجاد کردیم. در شرایط بحران اقتصادی عده‌ای از آب گل‌آلود استفاده می‌کنند و شاهد ظهور برندهای خاص در این دوره هستیم.
انگيزه برندسازي در ميان شركت‌هاي داخلي انگشت شمار است
احمد موسوی، عضو هیات مدیره گروه دی ان ای یونیون نیز در پاسخ به اين پرسش «قانون» كه اكنون در شرايط فعلي كه كسب و كارها با بحران اقتصادي دست پنجه نرم مي‌كنند چند درصد از آن‌ها به سمت برند سازي مي‌آيند، گفت: نمونه‌هايي از شركت‌هاي موفق هستند كه به اين موضوع اهميت مي‌دهند و موفق شده‌اند، اما تعداد اين شركت‌ها و كسب و كارها اندك است؛ يعني تعداد انگشت شماري به سمت برندسازي و تقويت برند خود حركت مي‌كنند. بسياري از شركت‌ها به اميد اينكه در دوران تحريم بسياري از شركت‌ها از ايران خارج مي‌شوند،‌ دست روي دست گذاشته‌اند و قدمي به اين سمت برنمي‌دارند و معتقدند كه سود خود را از اين شرايط كسب مي‌كنند. او در خصوص صادرات كالاهاي ارزشمند ايراني به قيمت اندك، گفت: ايران اكنون به نوعي 20 سال گذشته اسپانياست. اسپانيا 20 سال پيش روغن خود را بدون ارزش افزوده صادر مي‌كرد و در كشور ديگري بسته‌بندي مي‌شد و با چند برابر قيمت به جهان صادر مي‌شد. در حال حاضر ايران در اين وضعيت قرار گرفته است.
كاهش ريسك بازاريابي و مارکتینگ
در ادامه این نشست همچنين گرهارد بارکوس، عضو هیات مدیره گروه دی ان ای یونیون در پاسخ به این سوال که با توجه به ریسک بالای سرمایه‌گذاری در ایران بازاریابی و مارکتینگ چه میزان می‌تواند در کاهش این ریسک موثر باشد، گفت: در ریسک فاکتورهایی وجود دارد که برخی قابل کنترل و برخی غیرقابل کنترل هستند. مسائل سیاسی، فضای قانونی و ... فاکتورهایی هستند که توسط بخش خصوصی قابل تغییر نیست اما می‌توان به فاکتورهایی توجه کرد که ریسک شکست را برای سرمایه‌گذار کاهش دهد. او در خصوص انگيزه كسب و كارهاي داخلي معتقد است ----بسياري از توليدكنندگان و شركت‌هاي ايراني تمايلي براي بهبود برند خود ندارند و تن به رقابت نمي‌دهند.
امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد