hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > سیستان و بلوچستان| روی خوش سیستان

سیستان و بلوچستان| روی خوش سیستان

اگرچه این روزها هرچه خبر از سیستان و بلوچستان به گوش می‌رسد خبرهای خشکسالی و محرومیت و توفان است اما قدیمی‌ترها حتما به یاد دارند که روزگاری دشت سیستان انبار غله ایران بود و وضعیت خوبی داشت اما در حال حاضر حدود 20 سال از خشکی تالاب هامون و خشکسالی سیستان می‌گذرد، این امر سبب تغییر اقلیم منطقه به آب و هوایی گرم و خشک و خشن شده که زندگی را برای مردم از لحاظ اقتصادی و سلامتی دچار مشکل کرده است به‌طوری‌که شماری از مردم بومی آن برای زندگی به سایر نقاط استان و کشور مهاجرت می‌کنند.


با توجه به وابستگی شدید اقتصادی مردم سیستان به کشاورزی بحران خشکسالی پی‌درپی منجر به نامتوازن شدن تعادل جمعیتی، اقتصادی، اجتماعی و بحران‌های منطقه‌ای و عدم توسعه‌یافتگی شده است.در این میان دولت در چند سال اخیر با مدنظر قرار دادن تقویت مناسبات اقتصادی فراملی با بهره‌گیری از موقعیت جغرافیایی، سیاسی و اقتصادی سیستان و بلوچستان، به‌کارگیری استعدادهای موجود و ایجاد مزیت‌های جدید در این منطقه به‌منظور ارتقاء نقش و سهم استان در اقتصاد ملی و اصلاح ساختارها و تقویت بخش رسمی اقتصاد گام‌های ارزشمندی در توسعه و محرومیت‌زدایی تمام مناطق این استان برداشته است.از منظر کارشناسان باوجود همه اقدامات انجام‌شده عمق محرومیت‌ها با توجه به تداوم خشکسالی و عقب‌افتادگی‌های تاریخی به حدی است که می‌طلبد مسئولان امر برای برون‌رفت از آن‌ها راه‌حل‌های مختلفی را به‌صورت اورژانسی، میان‌مدت و بلندمدت مدنظر قرار دهند تا شاهد کاهش آلام مردم رنجور سیستان و بلوچستان به‌ویژه شمال آن باشیم.

108 محور با جمع‌بندی مشکلات

در این راستا وزیر کشور 17 تیر امسال در رأس هیئتی متشکل از معاونان و روسای برخی سازمان‌های زیرمجموعه وارد زابل شد و در سفر یک‌روزه خود به این منطقه از طرح‌های مختلف ازجمله طرح 46 هزار هکتاری، بازارچه مرزی و منطقه ویژه اقتصادی رامشار دیدن کرد.

رحمانی فضلی همچنین علاوه بر افتتاح بازارچه مرزی تخت عدالت شهرستان هیرمند، در نشست با معتمدان و بزرگان طوایف، ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی استان و شورای اداری سیستان به بررسی مسائل و مشکلات منطقه به‌ویژه بحران خشکسالی پرداخت.

بعد از سفر گزارش جمع‌بندی مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بخش‌های مختلف منطقه سیستان، مجموعه پیشنهاد‌های عملی تدوین‌شده از وزیر کشور به حسن روحانی ارائه شد که برنامه در 108 محور پس از موافقت رئیس‌جمهوری از سوی دفتر وی به 18 وزارتخانه و دستگاه اجرائی مسئول، ابلاغ شد.

عمران سیستان در گرو 101 مصوبه

استاندار سیستان و بلوچستان اظهار داشت: به دنبال سفر تیرماه امسال وزیر کشور به شمال این استان برنامه محرومیت‌زدایی منطقه سیستان در 101 مصوبه با 108 محور توسط رئیس‌جمهوری مورد تصویب قرار گرفت و بلافاصله از سوی دفتر ریاست جمهوری به 18 وزارتخانه دست‌اندرکار ابلاغ شد. سید دانیال محبی ادامه داد: حدود 50 درصد این مصوبات مربوط به حوزه عمرانی و تکمیل زیرساخت‌های توسعه‌ای منطقه سیستان است. وی بیان کرد: اعتبار پیش‌بینی‌شده برای اجرای این مصوبات در حوزه عمرانی بیش از هزار میلیارد تومان است.

او تصریح کرد: حدود 700 میلیارد تومان اعتبار در حوزه راه و شهرسازی پیش‌بینی‌شده که مهم‌ترین طرح‌های این حوزه تکمیل بزرگراه زاهدان - زابل - دوست محمد، تکمیل راه زابل - زهک، تکمیل راه میلک - زابل - نهبندان، اجرای طرح‌های راه روستایی، ساماندهی و بازآفرینی سکونتگاه‌های غیررسمی در قالب 2 طرح از پنج محله انتخاب‌شده و تکمیل طرح راه‌آهن چابهار - زاهدان است.

استاندار سیستان و بلوچستان عملیات اجرایی به‌منظور کاهش اثرات خشکسالی بر حیات‌وحش (خرید دان و علوفه)، اجرای طرح‌های مدیریت تطبیقی (غیر بیولوژیک و غیرآبی)، پرداخت تسهیلات با نرخ بهره کم به شهرداری‌های منطقه سیستان، تأمین قیر موردنیاز شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، اقدام برای احیای مجدد سازمان عمران سیستان، تأمین اعتبار لازم برای لایروبی انهار سنتی درجه سه، چهار و پنج به‌منظور فراهم کردن زمینه اشتغال و جلوگیری از مهاجرت، هماهنگی و رایزنی با دولت افغانستان به‌منظور ساخت پل دوم ابریشم و پیگیری تخصیص حقابه جمهوری اسلامی ایران از محل معاهده سال 51 هیرمند را از دیگر مصوبات سفر وزیر به شمال این استان ذکر کرد.

محبی افزود: تأمین امکانات زیربنایی شهرک صنعتی رامشار، ایجاد شهرک صنعتی مشترک با کشور افغانستان در نقطه صفر مرزی، تسریع در اجرای طرح تولید تایر در منطقه، همکاری با سازمان گسترش و نوسازی برای تکمیل و تجهیز سرمایه‌گذاری ایجادشده برای طرح‌های پاگاز سیستان و آهنگری بامداد از دیگر مصوبات این سفر به شمال استان بود که با تکمیل و تسریع در اتمام این طرح‌ها بخش قابل‌توجهی از مسائل و مشکلات منطقه سیستان رفع خواهد شد.

محبی با اشاره به بخش‌های مسئول اجرای این مصوبات اظهار داشت: سازمان‌های برنامه‌وبودجه، حفاظت محیط‌زیست و بنیاد مستضعفان، وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، صنعت، معدن و تجارت، امور خارجه، راه و شهرسازی، نفت، امور اقتصادی و دارائی، جهاد کشاورزی و نیرو ازجمله دستگاه‌های مکلف به اجرای برنامه‌های ابلاغی هستند.

وی افزود: همچنین سازمان امور اداری و استخدامی کشور، ستاد مبارزه با مواد مخدر، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، شورای عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و همچنین وزارت کشور از دیگر دستگاه‌های مخاطب برنامه‌های ابلاغی ریاست جمهوری به شمار می‌روند.

محبی اظهار داشت: با توجه به در برگیری خشکسالی در کل سیستان و بلوچستان مقرر شد همانند سیستان برنامه محرومیت‌زدایی برای منطقه بلوچستان نیز در قالب یک بسته کامل تهیه تا در سفر آینده وزیر کشور به این منطقه ارائه شود.

وی تأکید کرد: برای پیگیری اجرای کامل مصوبات سفر وزیر کشور به سیستان مقرر شد تیمی متشکل از معاونان استاندار، مدیران دستگاه‌های اجرایی تشکیل شود تا به‌زودی شاهد رشد و توسعه بیش‌ازپیش منطقه باشیم.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد