hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > چندرسانه ای > فارس| حال ناخوش جاده‌های فارس

فارس| حال ناخوش جاده‌های فارس

اوضاع جاده‌های استان فارس مطلوب نیست و سال‌هاست که استان فارس مقام اول را در تعداد حوادث جاده‌ای و مرگ ناشی از آن، در اختیار دارد و ظاهرا قرار نیست از این عنوان چشم‌پوشی کند؛ عنوانی که همایش‌ها و کنفرانس‌ها و نشست‌های مختلف و ابراز نظرها و انتشار اخبار و البته اقداماتی که در راستای رفع نقاط حادثه‌خیز و بخشنده کردن جاده‌ها انجام‌شده است، نتوانسته آن را از فارس بگیرد. 

به گزارش ایسنا، طی سال‌های گذشته بارها مسئولان از تلاش برای ایمن‌سازی جاده‌های استان فارس و رفع نقاط حادثه‌خیز و بخشنده کردن جاده‌ها گفته‌اند و مدام آمارهایی از عملکردهایشان در رسانه‌ها منتشرشده است اما هر مسافری که جاده‌های فارس، تفاوتی نمی‌کند از کدام مسیر را برای سفر انتخاب کند، متوجه حال بد آسفالت و علائم رانندگی در مسیرهای مختلف خواهد شد. مشکلات جاده‌های فارس هرچه به مرکز استان، شیراز جنت طراز، نزدیک می‌شوی، وخیم‌تر می‌شود، جاده‌هایی که نه‌تنها ایمنی را به ارمغان نمی‌آورد بلکه خود عاملی تأثیرگذار بر وقوع حوادث نیز خواهد بود؛ همان حوادثی که سرعت حرکت خودرو و راننده هم سهمی در وقوع یا پیشگیری از وقوعش دارد اما آسفالت و علائم و خط‌کشی مناسب و … هم قطعاً تأثیری بسزا در وقوع یا پیشگیری آن دارد. دست‌اندازها، مسیرهای ناهموار، آسفالتی تراشیده یا خرده شده و شکسته، نبود علائم ایمنی مناسب، از بین رفتن رویه علائم راهنما، خوانا نبودن علائم، مخدوش بودن بسیاری از علائم و … تنها بخشی از مشکلات جاده‌های فارس است. جاده‌هایی که علی‌رغم وجود هشدارهای متعدد در خصوص لزوم استراحت در محل مناسب، فاقد محلی مناسب برای رانندگانی است که در محورهای پرخطر و خسته‌کننده نظیر ایزدخواست به آباده و ایزدخواست به شهرضا، برای یافتن توقفگاهی امن، چشم می‌دوانند؛ جایی که آبی باشد و آبادی!

هم جاده شمال استان خراب است هم جنوب

مشکلات تنها در مسیر شیراز به اصفهان، نمود ندارد، بلکه در محور شیراز به سمت بوشهر نیز آسفالت خراب، جاده ناهموار، نبود یا کمبود علائم، مخدوش شدن تابلوها و... به چشم می‌آید. اگرچه وفور این مشکلات در محدوده شهرستان شیراز، بسیار مشهودتر از سایر شهرستان‌هاست.

یک راننده کامیون که برای تعویض لاستیک پنچر شده، کنار جاده توقف کرده بود، گفت: متأسفانه نظارتی وجود ندارد؛ فقط اگر تخلفی بکنی، یا مرگ انتظارت را می‌کشد یا پلیس‌راه و جریمه. این راننده جوان، به گردنه بعد از پلیس‌راه شیراز مرودشت اشاره و اضافه کرد: این گردنه اسفند سال گذشته آسفالت شده، حالا خودتان عبور کرده و دیده‌اید که آن را تراشیده‌اند. او گفت: یکی از دلایل از بین رفتن لاستیک و صدمه خوردن به تمام سیستم فرمان و چرخ، همین جاده‌های رنده شده است!

راهداری مطلوب مردم نیازمند اعتبار است که نداریم!

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای فارس گفت: اگر راهداری خوب و معقول موردنظر مردم را اجرا کنیم سالانه هزار و ٢٠٠ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم! علیرضا سیاهپور اعتبارات سال گذشته این سازمان را تنها ١٤٠ میلیارد تومان اعلام و اضافه کرد: با این میزان اعتبار به‌ناچار باید سطح سرویس حداقلی و ایمنی حداقلی برای کاهش مشکلات مردم ارائه کنیم. او با بیان اینکه اداره کل راهداری فارس سیاست خود را در نوروز ٩٨ بر انجام اقدامات زودبازده و کم‌هزینه گذاشته است، گفت: بر اساس تصمیم جلسات شورای ترافیک استان برای پنج شهر شیراز، مرودشت، کازرون، داراب و فیروزآباد کاهش سرعت از ١١٠ کیلومتر به ٩٥ کیلومتر تصویب و پلیس هم موظف به اعمال نظارت تصویری بر همین اساس شد. مدیرکل راهداری حمل‌ونقل جاده‌ای فارس با بیان اینکه اطلاعیه نیز در محورهای منتهی به این شهرها نصب شد تا مردم بدانند سرعت خود را کاهش دهند، مدعی شد که کاهش ٤٨ درصدی تصادفات جاده‌ای در نوروز امسال در فارس ناشی از اجرای طرح کاهش سرعت در محورهای پرتردد بوده است.

44 کشته در تصادفات نوروزی

سیاهپور با بیان اینکه نوروز ٩٨ آمار کشته‌شدگان حوادث جاده‌ای فارس به ٤٤ نفر رسید، در خصوص کمبود علائم رانندگی در بعضی نقاط پرتردد مانند جاده شیراز-مرودشت هم گفت: نصب تابلوهای اخطاری و انتظامی به‌طور مرتب رصد می‌شود. او با بیان اینکه در محورهای اصلی و شریانی کمبود تابلو جزئی است، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم راهداری خوب و معقول موردنظر مردم ایجاد کنیم، سالانه به اعتباری بالغ‌بر هزار و ٢٠٠ میلیارد تومان برای کل محورهای فارس نیاز داریم. سیاهپور ادامه داد: اعتبار کل محورها در سال گذشته تنها ١٤٠ میلیارد تومان بوده و با این میزان اعتبار به‌ناچار باید سطح سرویس حداقلی و ایمنی حداقلی برای کاهش مشکلات مردم ارائه کنیم. مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای فارس، خراشیدن آسفالت در بخشی از محور شیراز – زرقان را که اسفند سال گذشته آسفالت شده بود را باهدف کاهش سرعت دانست و گفت: مشکلات جاده در محور مرودشت به آباده به دلیل سرمای شدید هوا بوده است!

سیاهپور گفت: در محدوده شمال استان ماه‌های انتهایی سال گذشته و ابتدای امسال شاهد تغییرات دمایی تا منفی ١٩ درجه نیز بودیم، به همین دلیل آسفالت یخ می‌زد و منجر به خرابی‌هایی شده است. مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای فارس گفت: مطالبات پیمانکاران این اداره کل نیز زیاد است اما در تلاش برای ترغیب آن‌ها برای رفع موانع فوق هستیم.


امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد